Het 1e Kunstenaarscafé in het atelier van Jom Erlings. FOTO: Hanny van Eerden
Het 1e Kunstenaarscafé in het atelier van Jom Erlings. FOTO: Hanny van Eerden

Midsummer Art Fair 2019

Door Hanny van Eerden

Klinken op vernieuwde Kunstroute!

De stichting Kunstroute Doorn-Maarn lanceert de Kunstroute komend jaar als een Midsummer Art Fair. "Deze editie van de Kunstroute vindt dan ook iets later plaats dan gewoonlijk en wel in het weekend van 22 en 23 juni," zegt voorzitter Ad van Rijn. "Zo vieren we de langste dag van het jaar met het delen van kunstuitingen in 2 dorpen."

Verschillende kunstenaars ontmoetten elkaar alvast in december tijdens het 1e Kunstenaarscafé van de Kunstroute Doorn-Maarn. Het netwerken en gezamenlijk vooruitkijken qua kunst en ondernemerschap ging gastvrij van start in het Maarnse atelier van beeldend kunstenaar Jom Erlings, tevens oud-voorzitter van de stichting Kunstroute Doorn-Maarn. Het dagelijks bestuur van de stichting, dat naast de voorzitter bestaat uit Nanda van der Vliet, Patricia Tesselhoff en Denise Hulst, adviseert deelnemers om tijdens de Kunstroute meer 'traffic' op de eigen ateliervloer te genereren met bijvoorbeeld gast-exposanten van buitenaf. "Dat vergroot je aantrekkingskracht," bevestigt Van Rijn.

"Komend jaar tonen we verder van alle participanten één kunstuiting in een voorafgaande overzichtstentoonstelling in Dorpshuis De Twee Marken in Maarn. Op basis daarvan kan het publiek vanaf 23 mei ook alvast een keuze maken uit de tientallen exposanten om juist hun atelier(s) tijdens de aansluitende Kunstroute te bezoeken. Kiezen doe je bijvoorbeeld op basis van individuele aantrekkingskracht of uit nieuwsgierigheid naar een bepaalde aanpak of uitstraling van een kunstwerk."

Breed aanbod

De Kunstroute Doorn-Maarn streeft naar een zo breed mogelijk aanbod aan creativiteit, volgens Van Rijn. "Dat betekent dat we uiteenlopende disciplines vertegenwoordigen," benadrukt hij. "Zo kijken we onder meer weer uit naar kunstfotografie. Musici, zangers en dichters kunnen binnen onze gelederen een podium krijgen tijdens de Midsummer Art Fair. Natuurlijk zijn we verder op zoek naar sponsoren. Wie een passende bijdrage wil leveren, in wat voor vorm dan ook, kan mij vanaf vandaag al mailen: ad@kunstroutedoornmaarn.nl.

Start inschrijving

De inschrijvingstermijn voor deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute Doorn-Maarn 2019 gaat 1 januari van start. De nieuwe website maakt inschrijven heel gemakkelijk; het proces verloopt volledig online. Sluitingsdatum is 15 februari. (www.kunstroutedoornmaarn.nl)

Meer berichten