Vlnr: Robert Poel, sommelier Yvo Kwak en Thomas Diepersloot.
Vlnr: Robert Poel, sommelier Yvo Kwak en Thomas Diepersloot.

'We zijn in de zevende hemel'

Sprakeloos zijn Thomas Diepersloot en Robert Poel over het krijgen van hun eerste Michelin ster voor Restaurant Voltaire. De 30-jarige chefs van het historische landgoed Parc Broekhuizen worden in de nieuwe editie van de Michelin gids 2019 geroemd om hun 'inventieve en technisch beheerste smaakassociaties'.

Diepersloot: 'We zijn pas 2 jaar bezig in Parc Broekhuizen.' Poel: 'We horen nu bij de groten in het rode boekje. Ons harde werken is beloond. De telefoon staat roodgloeiend.' Michelin roemt in de nieuwe gids onder andere de koningskrab met burrata, watermeloen en tomaat. Een gerecht waarover de twee chefs niet lang hoefden te sparren. Poel: 'Thomas en ik zijn eigenwijs en moeten soms ons best doen elkaar te overtuigen. Het mooie daarvan is dat er meerwaarde ontstaat.' Driesterren-chef Jacob Jan Boerma (De Leest in Vaassen) is consulting chef bij restaurant Voltaire, onderdeel van boetiekhotel Parc Broekhuizen. 'De jongens hebben samen met maître-sommelier Yvo Kwak een megaprestatie geleverd', aldus Boerma. Zeker drie keer zijn de Michelininspecteurs op bezoek geweest. 'De Michelin ster is de kroon op ieders werk.'

Behalve het eten wordt ook de grandeur van het hotel en het interieur van Judith van Mourik in de nieuwe gids geprezen. 'Dit luxe boetiekhotel heeft grandeur, maar is ook persoonlijk. Een droomomgeving om tot rust te komen. Judith van Mourik:
In de Michelin gids heeft Parc Broekhuizen een unieke 2e hoogste mogelijke onderscheiding voor het hotel gekregen.

Meer berichten