Het Arco-Pizzicato ensemble uit Driebergen speelde op de Nieuwjaarsreceptie van burgemeester en wethouders voor de inwoners en verenigingen in de Utrechtse Heuvelrug.
Het Arco-Pizzicato ensemble uit Driebergen speelde op de Nieuwjaarsreceptie van burgemeester en wethouders voor de inwoners en verenigingen in de Utrechtse Heuvelrug. (Foto: Ellis Kon)

'Mensen maken de Heuvelrug'

Naafs: 'Veel nieuwe initiatieven'

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente legde burgemeester Frits Naafs in zijn toespraak de nadruk op samenwerking en nieuwe initiatieven.

door Ellis Plokker

Utrechtse Heuvelrug - Naafs: "Vorig jaar zei ik dat mensen de Heuvelrug maken. Dat geldt nog steeds. Er zijn veel nieuwe initiatieven, zoals de Cultuurhoek in Driebergen en een nieuw restaurant in Doorn." Hij zette drie bewoners in het zonnetje: als eerste de bloemenkoningin uit Leersum, die haar taak uitstekend gedaan heeft volgens Naafs, Remco Vetter uit Driebergen en Nelleke van Leeuwen uit Leersum. Vetter gaat de marathon in New York lopen en zamelt daarbij geld in voor het Kika fonds. Nelleke van Leeuwen is de duizendste inwoner die vrijwillig de cursus reanimatie en AED van het Rode Kruis gevolgd heeft. De burgemeester zei in zijn nieuwjaarstoespraak dat de jaarwisseling in de gemeente Utrechtse Heuvelrug relatief rustig is verlopen. "Er is wel financiële schade, maar het had veel erger gekund." Naafs noemde in zijn speech ook de pittige opdracht die de gemeente dit jaar te wachten staat: er zijn flinke tekorten op de begroting. Hij liet een film zien waarin de wethouders en hijzelf zich voorstellen en vertellen wat hen drijft. Tot slot riep de burgemeester op om goed voor elkaar te zorgen: "Helaas hebben we veel eenzame mensen in onze gemeente. Zij stellen een keer samen eten heel erg op prijs."

Meer berichten