Foto:

Een 'wonderlijke' genezing

Bestaan er nog wonderen?

Ben van der Meiden is officieel al met pensioen maar hij is nog steeds vaak te vinden bij Van Velzen Fietsen waar hij als reparateur vele fietsers op weg helpt. Hij doet dit naar eigen zeggen met groot plezier, want "je moet toch wat om handen hebben." Hij helpt bovendien graag jonge aspirant-fietsenmakers het best wel ingewikkelde- en technische vak onder de knie te krijgen.

door Marcel Bos

Driebergen-Rijsenburg - Ben geniet van iedere dag dat hij er is, want een paar jaar geleden had het niet veel gescheeld of hij was er niet meer geweest. "Ik voelde me kerngezond en ik werkte hier gewoon de hele dag in de fietsenwinkel. Er was geen vuiltje aan de lucht dacht ik.

Op een gegeven moment moest ik naar het toilet en plaste ik bloed. En het was ook niet een klein beetje, maar de hele wc kleurde rood, waarop ik collega en eigenaar van Van Velzen Fietsen, Jos erbij haalde. Jos schrok zich een hoedje en zei dat ik direct naar het ziekenhuis moest. Aldus geschiedde; ik naar het ziekenhuis."

Ben is vervolgens helemaal binnenstebuiten gekeerd en bij hem is weefsel afgenomen om te onderzoeken. De uitslag een paar dagen later liet de grote fietsenmaker duizelen en wankelen op zijn benen. Ben: "Het was kwaadaardig en mijn laatste uur was geslagen voor mijn idee. Dat weekend na die onheilstijding heb ik me nog nooit zo beroerd gevoeld. Hoe moest het nu verder met mijn lieve kinderen en mijn vrouw waar ik zo van hou? Aangezien ik lid ben van de Pinkstergemeente en een gelovig man ben, bad ik voor genezing en toen gebeurde er iets vreemds."

De fietsenmaker vertelt dat hij tijdens het slapen ineens voelde dat hij boven zijn bed zweefde en zo het slaapkamerraam uit zweefde naar buiten. "Ondertussen zei een stem: 'Wees gerust Ben, je bent schoon.' Ik ben een diep gelovig man en ik bid altijd voor mijn kinderen, mijn vrouw, ja zelfs voor mijn ex-vrouw die nu ernstig ziek is, maar toen bad ik ook voor mezelf.

Toen ik weer naar het ziekenhuis ging, stonden de artsen mij vreemd aan te kijken. Een doktor zei: 'Geloof je ook in wonderen? Je nieren zijn weer gezond en we kunnen niks meer vinden! We snappen hier niets van.'

Ben vertelt dat hij door een Gods wonder is genezen. "Ik heb daarna nooit meer bloed geplast en heb nergens last van, gek he? Ik ben gewoon weer gezond. In die droom werd me al gezegd dat ik 'schoon' was.

Uiteraard ben ik de Heer wel heel dankbaar dat ik er nog ben. Mijn wonderlijke genezing komt denk ik door het vele intense bidden en door de steun vanuit de Pinkstergemeente. Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2019 toe."

Meer berichten