Foto:

Nieuwjaarslunch bij Oud Londen voor velen een traktatie

Woensdag 9 januari was het zover. Honderd genodigden waren welkom bij de Nieuwjaarslunch die Hotel Restaurant Oud London en Humanitas, afdeling Heuvelrug gezamenlijk organiseerden.

Zeist - De sfeer was feestelijk en de gasten waren opgetogen en blij dat ze aanwezig mochten zijn bij deze uitgebreide, warme lunch. Aan de tafels werd geanimeerd met elkaar gesproken, zodat gasten die alleen kwamen niet alleen bleven. Zoals een gast het verwoordt: "We hebben heel erg genoten. De plek was prachtig en we werden helemaal in de watten gelegd. Fijn dat ik mocht komen, dit doet mij goed".

Joanne Korrel van Oud London vertelt: "De afgelopen twee jaren organiseerden wij samen met Humanitas Heuvelrug en andere maatschappelijke organisaties een kerstdiner voor honderd genodigden uit Zeist en omgeving. De diners waren een groot succes. Onder het motto 'Kerst voor u en een ander' nodigde Oud London ook dit jaar gasten uit voor wie het niet vanzelfsprekend is om hier te komen. Nu niet voor een Kerstdiner, maar voor een Nieuwjaarslunch.

"Om in samenwerking anderen die zich belangeloos hebben ingezet een dergelijke middag mogelijk te maken is geweldig" aldus Miriam Martens van Humanitas. Peter Huber is alle keren aanwezig geweest om met pianomuziek sfeer te creëren en deze keer heeft een goochelaar zich aangeboden om de lunch op te vrolijken. Wim van Dokkum had aan iedere tafel goochelkunsten en wist mensen te laten genieten. "Kerst voor u en een ander" als maatschappelijke actie van Oud London tijdens de feestdagen heeft zo een prachtige invulling gekregen.

De uitnodigingen voor deze Nieuwjaarslunch zijn verstrekt via het Sociaal Team, de Voedselbank en Centrum voor Jeugd en Gezin uit Zeist en Humanitas Heuvelrug. Aan mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om tijdens de feestdagen in gezelligheid met vrienden of familie aan tafel te gaan en aan mensen die niet de middelen vrij kunnen maken om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Voor alle gasten was het een grote traktatie en hun dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt werd veelvuldig uitgesproken.

Humanitas, afdeling Heuvelrug, biedt activiteiten aan op het gebied van eenzaamheid, verliesverwerking en thuisadministratie. De vrijwilligers bieden mensen tijdelijk een steuntje in de rug wanneer daar behoefte aan is.

www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug

Meer berichten