Foto: HANS DIRKSEN FOTOGRAFIE

Bijzondere momenten

Column door Gerrit Boomzaaijer - Vorige week was ik aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van de ondernemers. Het is een goede traditie dat dan ook de uitslag van de Ondernemer van het Jaarverkiezing bekend wordt gemaakt. Een goed initiatief dat stimuleert, inspireert, verbindt en bekendheid geeft aan goed ondernemerschap in onze dorpen. Vandaar dat wij dit als gemeente met veel plezier al jaren organiseren samen met Ondernemersverenigingen en de Rabobank. Altijd weer een feestelijk evenement, waar ik elk jaar weer nieuwe ondernemers leer kennen. Elke keer komen er weer verrassende ondernemingen naar boven. Vanuit kleine dorpen gebeuren grootse dingen. Van beginnend klein gaan ondernemen waarbij iedereen mee kan doen vanuit een groot sociaal hart (b.v. Koek&Ei) tot een ondernemer die internationaal de wereld over gaat voor grote namen (Cow Hills). Of ooit gestart vanuit je vrijwilligerswerk bij de brandweer met een idee wat uitgroeit tot een groot bedrijf (Hoovos) of met een enorm enthousiasme en doorzettingsvermogen je grootste passie volgen en daar je bedrijf van maken (PreZZVideoproductiehuis). Een ander vindt haar kracht in inzetten op je medewerkers en team en de wereld om je heen zoals FairTrade (Top tot Teen). Ik vind het ook mooi om te zien hoe inwoners en collega ondernemers de ondernemers waarderen, door de vele aangedragen nominaties en het meestemmen op de finalisten. En ook mooi om te zien dat er ondernemers zijn die, vaak op de achtergrond, veel voor andere ondernemers doen door bijvoorbeeld een dergelijke verkiezing mee te organiseren of zich in te zetten bij een ondernemersvereniging. Ik hoop dat ook volgend jaar iedereen weer wil helpen deze mooie ondernemers aan te dragen en hen even in het zonnetje te zetten. Op deze avond leerden we allemaal ook weer veel bij over 'klantgericht ondernemen', wat tegelijkertijd eigenlijk ook gaat over hoe je als mensen met elkaar omgaat. Met veel komische, herkenbare voorbeelden werden we geïnspireerd om het eens net iets anders te gaan proberen. Door te beginnen om elke dag 1 keer iets verrassends te doen voor iemand met oprechte interesse en respect. Je zult verbaast staan naar het effect en hoeveel 'fans' je dat oplevert.

Een andere feestelijke gebeurtenis waar ik als dorpswethouder van Amerongen bij aanwezig was, was de officiële opening van de Andrieskerk na de renovatie. In oktober onder prachtige weersomstandigheden mocht ik al de gerestaureerde toren openen. Nu is de hele kerk weer klaar voor de toekomst. Hierbij wil ik vooral de Vrienden van de Andrieskerk een compliment maken. Dankzij hun grote inzet is en blijft de Andrieskerk niet alleen een prachtig beeldbepalend monument, maar kunnen alle Amerongse en andere muziekliefhebbers hier regelmatig genieten van prachtige concerten.

Voor wie het nog niet meegekregen heeft, wil ik graag wijzen op de korte filmpjes die wij als college gepresenteerd hebben tijdens onze eigen nieuwjaarsreceptie op 2 januari. Hierin vertellen mijn collega's en ik wat wij belangrijk vinden in onze rol als wethouder/burgemeester. Wat ik belangrijk vind: "Elkaar begrijpen, in gesprek gaan, openstaan voor andere meningen. Vooral luisteren". Alle filmpjes kunt u bekijken op: www.heuvelrug.nl onder gemeente, college.

Meer berichten