Foto: Mel Boas

Oponthoud, geen vertraging

door Mel Boas

Het koude weer van de laatste dagen zorgde voor wat oponthoud bij bepaalde werkzaamheden. Onder nul is het risico op kabelbreuken en andere beschadigingen aan leidingen groter. Ook de planning van het storten van de vloeren wordt mogelijk wat naar achter geschoven worden. Om door te kunnen werken aan het vlechtwerk van de toekomstige betonvloeren moet het eerst ijs en sneeuwvrij worden gemaakt.

Driebergen - 2019 wordt een hectisch jaar voor (omgeving) bouwproject station Driebergen-Zeist. Het wegverkeer rondom station Driebergen - Zeist zal het komende jaar rekening moeten houden met een aantal afsluitingen en omleiding rondom de bouwput van het station.

Iedere weggebruiker geniet al sinds augustus 2018 van de soepele doorstroming tussen Driebergen en Zeist. Op dit moment is men druk bezig met de bouwbak voor de oostelijke kant van de hoofdstraat. Als het project klaar is liggen hier vijf rijbanen 2 keer een tweebaansweg en een busbaan. Op dit moment is het nog niet mogelijk om vanuit de Zeister kant af te slaan naar Driebergse kant van het station voor de treinen richting het oosten. De andere rijrichting beschikt over 2 rijstroken. Zodat het verkeer dat linksaf wil slaan richting het station het doorgaande verkeer niet hindert.

Vanaf week 11 worden deze 2 rijbanen gedurende een periode van 4 weken samengevoegd. Hierdoor zal de doorstroming minder soepel verlopen. Ook tijdens de vakantieperiode in augustus is de hoofdstraat gedurende 9 dagen afgesloten. Daarnaast zullen nog wat extra weekend afsluitingen voor het verkeer komen. Gelukkig zijn goede omleidingen te maken rondom het station. Via www.stationdriebergenzeist.nl, de app en andere social media wordt u op de hoogte gehouden wanneer er omleidingen zijn.

Meer berichten