Eerste NightTrail en Runners café op de Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 16 februari organiseert de Trail Running Club Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met Landgoed Hotel Zonheuvel in Doorn, de eerste NightTrail op de Utrechtse Heuvelrug.

Op het terrein van het landgoed is een parcours uitgezet met tientallen reflecterende linten en pijlen.

Vanaf 20:00 uur starten de eerste lopers van de 5 kilometer voor hun avontuur in het donker, vervolgens zijn om 21:00 uur de lopers van de 10 kilometer aan de beurt.

Met de vele lampjes belooft het een bijzonder schouwspel te worden.

De route met start en finish bij het historische Maarten Maartenshuis en door het amfitheater maakt van deze loop een bijzondere beleving.

De starthandeling van de 5 kilometer wordt door Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage verricht.

Als ambassadeur van de stichting Skate4Air, het goede doel van de NightTrail, komt hij de cheque met het resultaat van onze actie in ontvangst nemen.

Skate4air zet zich in om mensen met taaislijmziekte een normaal leven te geven.

 

Voorafgaand aan de NightTrail wordt in het Hotel een runners café georganiseerd met interessante sprekers:

 

Jorin Kamps Oefentherapeut Mensendieck
Als ervaren paramedisch therapeut begeleidt Jorin talloze hardlopers en sporters om blessurevrij hard te lopen en het beste uit zichzelf te halen. Jorin werkt een aantal maanden per jaar in Kenia, waar hij als oefentherapeut vele topatleten begeleidt, waaronder de voormalige wereldrecordhouder op de marathon Wilson Kipsang (2:03:23, Berlijn 2013).

Tim van der Veer:
Tim werkt als Head of Brand bij Oxfam International en woont in Utrecht. Daarnaast is hij schrijver. Zeven jaar lang verzorgde hij columns voor Runner's World. Bij de Arbeiderspers publiceerde hij de roman De wetenschap van Tara en het boek Runner's high over een groot hardloopavontuur in Nepal en Zwitserland. Tim traint 5 dagen in de week, heeft een rustpols van 38 en loopt trail runs tot wel 100 km. Voor de lol.

 

Meer informatie over de NightTrail is terug te vinden op onze website of onze Facebook pagina.

http://www.trcu.nl/nighttrail/

https://www.facebook.com/events/2124857714494332/permalink/2160650324248404/

 

Meer berichten