Foto: HANS DIRKSEN FOTOGRAFIE

Hergebruik is duurzaam!

column gemeente

Hans Waaldijk - Op dinsdagavond 5 februari mocht ik samen met mijn collega Rob Jorg aanwezig zijn bij een avond georganiseerd door Vereniging Dorp en Natuur, over de gezondheidsrisico's van intensieve veehouderij. In de auto ernaar toe hadden we even tijd om bij te praten en voor te bereiden. De Napoleonschuur in Amerongen was helemaal vol. De vereniging heeft twee kanten van het verhaal goed belicht, door een voormalig GGD-arts uit te nodigen én de LTO. Wat goed om te horen dat verschillende meningen er mogen zijn. Ik vond het heel mooi om te zien hoe ze deze discussie wisten te nuanceren. Na het officiële programma ben ik nog even gebleven en wat ik leuk vind is dat er dan ook altijd totaal andere vragen komen van inwoners.

Voor mijn eigen gezondheid ben ik de volgende ochtend gaan zwemmen en me gaan voorbereiden op de dag. Duurzaamheid is één van de focuspunten van ons gemeentelijk beleid en komt eigenlijk in bijna alle onderdelen van onze organisatie terug. Als portefeuillehouder van het onderwerp Afval heb ik regelmatig overleg met medewerkers en vandaag hebben we het gehad over de circulaire economie. Over de manier waarop we met afval om willen gaan, hoe we willen en kunnen recyclen. Samen met partners willen we in onze gemeente zoveel mogelijk hergebruiken. Wat ik bijzonder vind hieraan is dat iedereen mee kan doen en we eigenlijk continu stappen zetten naar een duurzamere afvalverwerking. Hergebruik is duurzaam!

Meteen daarna zat ik om tafel met de burgemeester en mijn collega wethouders. We staan voor een uitdaging met de gemeentelijke organisatie. De uitdaging om te zorgen voor een gezonde financiële toekomst. Het is geen eenvoudige opgave, maar persoonlijk vind ik het mooi om te zien hoe we met medewerkers en bestuur bij elkaar komen en samen naar oplossingen zoeken. We hebben nog een weg te gaan, ook samen met inwoners, maar ik ben ervan overtuigd dat we eruit komen! Ook met de pers het gesprek aangaan vind ik altijd leuk en belangrijk, zoals bijvoorbeeld bij het persgesprek waar ik vervolgens aanwezig was. Ik ben blij dat er ook kritische vragen gesteld worden als de bestuurlijke agenda op tafel komt. De pers helpt ons om transparant en aanspreekbaar te zijn voor de inwoners.

Mijn werkdag sloot ik af als voorzitter van de jury van de gemeentelijke voorleeswedstrijd. Wat een toppers in die grote stoel op het podium. De leerlingen kiezen helemaal zelf het boek waaruit ze voor willen lezen en vertellen het verhaal op een heel eigen manier. Het enthousiasme van de kinderen en de charme waarmee ze voorlezen vind ik prachtig om te zien! De drie beste voorlezers mogen door naar de regionale voorleeswedstrijd. Succes voorlezers!

Heeft u de post op mijn Facebook pagina hier ook al over gezien? Als u na deze column meer wilt lezen over waar ik me als wethouder voor inzet en mee bezig hou, volg dan mijn Facebook pagina. U kunt ook mijn korte filmpje bekijken, waarin ik vertel wat ik belangrijk vind in mijn rol als wethouder. Mijn filmpje en die van de burgemeester en mijn collega wethouders kunt u bekijken op www.heuvelrug.nl onder gemeente, college.

Meer berichten