Foto:

Laat je stem horen. Ga mee naar de klimaatmars

Jongerenwerk Grote Kerk organiseert in samenwerking met Jongerenkoor Driebergen en lokale ondernemers de deelname aan de klimaatmars in Amsterdam op 10 maart. Bij terugkomst is er een maaltijd in de Grote Kerk en is er ruimte voor bezinning tijdens de speciale (oecumenische) klimaatdienst.

door Marcel Bos

Driebergen-Rijsenburg Voor deelname aan de klimaatmars van milieudefensie is lokaal de website duurzaamdriebergen.nl in het leven geroepen. Deelnemers die zich aanmelden, krijgen bij vertrek een lunchpakket. Bedoeling is dat Driebergse jeugd, gezinnen en ouderen samen naar Amsterdam trekken om voor een beter klimaat te demonstreren.

De klimaatmars-deelnemers proberen met hun protest de politiek aan te sporen om klimaatverandering en duurzaamheid als speerpunt op de politiek agenda te zetten.

Kamiel van der Laan die samen met dominee Marian van Giezen de Driebergse deelname van de exodus naar Amsterdam organiseert: "Iedereen, jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk vragen we mee te demonstreren voor het klimaat. We verzamelen om 11:30 uur op station Driebergen-Zeist. Bij terugkomst is er voor de lopers een warme maaltijd en start aansluitend, 18:30 uur een Oecumenische klimaatdienst in de Grote Kerk. Mensen die niet hebben gedemonstreerd zijn uiteraard welkom."

De klimaatdienst is in samenwerking met het Rooms Katholieke Jongerenkoor van de St. Petrusbandenkerk. Van der Laan doet een oproep aan sponsors en/of particulieren om dit project, de protestdemonstratie naar Amsterdam te helpen financieren. "Heb jij de overtuiging dat we beter moeten zorgen voor de aarde? Laat je stem horen door met de klimaatmars mee te doen," zegt Van der Laan.

Meer informatie op: www.duurzaamdriebergen.nl

Route en verzamelplek Milieudefensie

De route van de Klimaatmars is 2,5 kilometer en loopt van de Dam over het Rokin en de Vijzelstraat naar het eindpunt op het Museumplein. Voorafgaand aan de Klimaatmars is er op de Dam een kort podiumprogramma.

Meer berichten