Jochem van den Bosch zijn trouwe metgezel Aston was bijna dood door drugsresten in menselijke ontlasting in het bos. FOTO: Marcel Bos
Jochem van den Bosch zijn trouwe metgezel Aston was bijna dood door drugsresten in menselijke ontlasting in het bos. FOTO: Marcel Bos (Foto: )

Hondenbezitters gewaarschuwd

Marcel Bos

Bos gevaarlijk voor honden

In het Driebergse Bos laat Jochem van den Bosch vaak zijn 8 ½ jaar oude hond Aston uit. Hij is altijd een leuke vrolijke hond met goede zin en hij kwispelt veel, maar onlangs kwamen zij terug uit het bos en toen werd Aston heel erg ziek. Wat was er aan de hand?

Driebergen-Rijsenburg - De dierenarts kon aanvankelijk niks vinden, vertelt zijn baasje Jochem van den Bosch. Vermoedelijk heeft hij poep gegeten dat afkomstig is van mensen, poep met resten van drugs erin.

Van den Bosch: "Het gevaarlijkste stukje van het Driebergse Bos is dat paadje dat langs het einde van de parkeerplaats van het Laco-zwembad loopt. Daar hangen vaak jongeren rond en ter plekke wordt veel drugs gebruikt, want ik zie daar ook altijd van die plastic zakjes liggen waar drugs in heeft gezeten. Ook vindt je er lege bierblikken en ander afval." Het grootste probleem volgens Van den Bosch is dat daar door de hangjongeren ook gepoept wordt in het bos, in plaats van thuis op de wc.

"De honden die daar langskomen willen er nog wel eens van eten, net als van paardenpoep, maar een beetje drugs maakt een hond al doodziek.

Aston liep daarna 18 uur lang in de tuin in de rondte met een hartslag van over de 200. Hij kon geen rust vinden. De dierenarts gaf hem een pilletje die de hartslag terug moest brengen, maar dat had wel het risico dat hij zou kunnen sterven aan een hartstilstand."

De Driebergenaar heeft erg in spanning gezeten vertelt hij en afgewacht, maar uiteindelijk krabbelde zijn hond op en was hij weer de oude. Aston heeft volgens zijn baasje vervolgens een week lang vele liters water gedronken.

"Gelukkig is het een hele grote hond die wel tegen een stootje kan, daarom heeft hij het overleefd," zegt Van den Bosch. "Een klein hondje zou meteen het loodje hebben gelegd. Het is trouwens al de derde keer dat dit met onze hond is gebeurd."

Meer berichten