Bezoekers lieten zich ondanks het weer niet tegenhouden voor een bezoek aan de Biologische Regionale Plantjesmarkt. FOTO: Marcel Bos
Bezoekers lieten zich ondanks het weer niet tegenhouden voor een bezoek aan de Biologische Regionale Plantjesmarkt. FOTO: Marcel Bos (Foto: )

Drukke biologische plantjesmarkt

Marcel Bos

Zaden, kruiden, stekjes en moestuin

Op de tuinen van Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen was afgelopen zaterdag de eerste plantjesmarkt van het jaar. De markt was drukbezocht en er zijn veel bijzondere planten en bloemenzaden verkocht. De ruiltafels met biologische zaden stonden in de Oranjerie naast de kapschuur van het Driebergse landgoed. Wie zaden wil ruilen of aanschaffen kan zich volop te goed doen aan bijvoorbeeld zaden van goudsbloem, stokroos, klaproos, zonnebloemen en duizendschoon.

Driebergen - De bloemenliefhebbers proberen zich een beeld te vormen hoe de zaden die zij op het oog hebben, uit zullen komen om hun tuin veelkleurig op te fleuren.

Populair

Een verkoopster bij een kraampje vertelt dat de belangstelling dit jaar opvallend is. "De mensen willen graag hun tuin verfraaien met mooie bloemen zoals Oostindische Kers en de Oranje Cosmea die dit jaar erg populair is. Verder hebben we veel eetbare bloemenmix verkocht, ook heel leuk" vertelt de kraamhoudster terwijl ze een kleurig zakje met zaadjes omhoog houdt.

Biologisch is hot

"Er zijn ook erg veel bezoekers op onze plantenmarkt afgekomen," zegt tuinder Dave Hardy opgewekt. "Ondanks het weer. Kijk maar eens achter mij, echt boven verwachting. De biologische plantenmarkt is ook een echte happening geworden. Er zijn plantjes voor in de moestuin te koop, stekjes voor vaste planten en Dahlia-knollen die prachtige grote bloemen geven. De markt is tevens een primeur, want dit is de 1e Biologische plantenmarkt van het seizoen in de regio."

Zelfoogsttuin

Hardy vertelt verder dat belangstellenden ook een abonnement kunnen nemen op de groententuin, ook wel zelfoogsttuin genoemd, waarbij je de verse groenten dan zelf kan oogsten.

Hardy: "De tuinen van Landgoed Kraaybekerhof liggen ook perfect in het midden van Driebergen en dat is geweldig. Hier wordt nu echte stadslandbouw bedreven."

Openingsdagen

De volgende plantjesmarkten zijn op 6 april en 4 mei. De Landgoedwinkel gaat op 22 april weer open. Op die dag kan men ook Paaseitjes zoeken.

Vrijwilligers

Nu de tuinen van het landgoed tot bloei komen, is er nog plek voor vrijwilligers. Belangstelling?

Neem dan contact op met tuinders Dave Hardy (dave@kraaybeekerhof.nl, 06-24262838) of Jasper Sinoo (06-23765638).

Kijk voor meer informatie op

www.kraaybeekerhof.nl

Meer berichten