Torenspits kerk Kampweg in Doorn bevat tijdcapsule

De toren van de kerk aan de Kampweg in Doorn staat sinds afgelopen maandag weer op z'n plek. De spits werd eind 2017 van de kerk gehaald en is gerestaureerd. Ook de oude klok is gerestaureerd en hangt weer in het open gedeelte van de toren.

Doorn - De harde wind leek even roet in het eten te gooien bij het optakelen van de toren, die bij de eerste poging flink heen en weer zwaaide tussen de steigers. De toren kreeg een extra laag plastic als bescherming en werd even later, toen de wind iets afnam, alsnog naar boven gehesen. De kerk aan de Kampweg is heeft een nieuwe eigenaar, die het pand verhuurt aan Frederik den Toom en Charline van Ommen. Zij willen er een restaurant in beginnen. De kerk werd in 1909 gebouwd en tot 2009 als kerkgebouw gebruikt. Daarna is de kerk verkocht aan Heuvelrugwonen en verbouwd tot kantoor.

Boven de witte boog in de toren is een tijdcapsule geplaatst. Kinderen van de basisscholen uit Doorn hebben tekeningen, foto's en brieven gemaakt en in een kist gedaan. Over ongeveer veertig jaar, als de toren opnieuw aan onderhoud toe is, kunnen de kinderen die dan in Doorn wonen de inhoud bekijken. Initiatiefnemer Christine van Exel vertelt: "Er zitten ook filmopnames in van alle scholen. Toen we filmden lag er sneeuw, misschien is dat dan heel bijzonder. De capsule geeft hen zo een beeld van onze tijd." Het plaatsen van de tijdscapsule valt onder het project 'Vertel het Door(n)'.

Meer berichten