Hans Waaldijk fietst met Bep Iepenburg op de duofiets. Foto: Virga Lipman
Hans Waaldijk fietst met Bep Iepenburg op de duofiets. Foto: Virga Lipman (Foto: Virga Lipman)

Samen op de duofiets in Maarsbergen

Feestelijke ingebruikname Duofiets vormt start van project Samen op de fiets Maarsbergen.

Maarsbergen - Woensdag 6 maart kwam wethouder Hans Waaldijk (Wethouder Sociaal Domein) naar Maarsbergen om op feestelijke wijze en onder toeziend oog van de dorpsbewoners het slot van de nieuwe duofiets los te maken en een eerste rondje te rijden door het dorp.

'Samen op de fiets Maarsbergen' is het tweede initiatief van stichting Mee-r-doen die in 2017 is begonnen met 'Maarsbergen aan Tafel', in het Gebouwtje achter de NH kerk.

Akke Koornneef, voorzitter van de stichting, hoopt dat dit nieuwe project even succesvol zal zijn. "Het is, ook als je slecht ter been bent, een prima manier om lekker buiten te zijn. De fiets heeft elektrische ondersteuning en desgewenst rijdt een van onze vrijwilligers mee."

De fiets wordt tegen een (vrijwillige) bijdrage beschikbaar gesteld om gezellig met z’n tweeën eropuit te gaan. Voor ouderen die niet een dochter of zoon vlakbij hebben wonen, is er ook de mogelijkheid om met een van onze vrijwilligers op stap te gaan. Bel voor meer informatie of aanmelding naar Virga Lipman 06 4646 2816 of stuur een email naar info@samenopdefietsmaarsbergen.nl.

De fiets is aangeschaft met steun van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Provincie Utrecht/KHM. Voor het dagelijks onderhoud en de organisatie wordt het project gesteund door het Fonds Sluyterman van Loo.

Meer berichten