Marga van het Erve en Cees van Dijck organiseren dit jaar de 2e Heuvelrug 2Daagse. 'We verwachten 500 wandelaars dit jaar.' FOTO: Marcel Bos
Marga van het Erve en Cees van Dijck organiseren dit jaar de 2e Heuvelrug 2Daagse. 'We verwachten 500 wandelaars dit jaar.' FOTO: Marcel Bos (Foto: )

Passen zetten voor je gezondheid

500 wandelaars verwacht

Dit jaar is de Heuvelrug Wandeltweedaagse aan zijn 2e editie begonnen. De kop is er af wat organisatoren Cees van Dijck uit Driebergen en Marga van het Erve uit Leersum betreft.

Door Marcel Bos

Utrechtse Heuvelrug - "Bij onze eerste Heuvelrug Wandeltweedaagse afgelopen zomer deden ongeveer 200 wandelaars mee," zegt Van Dijck. "De Utrechtse Heuvelrug is werkelijk uniek. De wandelaar hoeft zich tijdens de wandeling geen moment te vervelen, de route is zeer afwisselend. Om de paar honderd meter krijg je steeds weer nieuwe dingen te zien. De route goed uitzetten zodat de wandelaars snel aan de pijlen zien waar ze heen moeten, is een hele klus."

Van het Erve: "Gelukkig hebben we een vergunning zodat we voortijds de route kunnen fietsen om de pijlen voor de wandelaars nog een keer te kunnen checken." Van Dijck en Van het Erve verwachten dit jaar ongeveer 500 deelnemers. Van het Erve: "De deelnemers steken elkaar aan en familie en vrienden doen dit jaar ook mee, net als wandelliefhebbers van verder weg. Overnachten kan onder andere bij startlocatie De Bonte Vlucht in Leersum."

Het is dit jaar ook de bedoeling dat het wandelevenement als een 'wandelchallenge' voor het voetlicht wordt gebracht. "We dagen mensen uit om mee te doen, vooral degenen die weinig lichamelijke beweging gewend zijn, want wie in beweging komt krijgt er snel een verbeterde gezondheid voor terug."

Organisator Van Dijck: "We hadden bij de eerste wandeltweedaagse twee afstanden, de 20 en 40 km. Dit jaar komt de 10 km er bij." "Men kan ook verschillende afstanden combineren," zegt Van het Erve. "Bijvoorbeeld de eerste dag 20 en de tweede dag 10 kilometer. Alles kan. Het gaat erom dat de wandelaars lekker in de prachtige natuur lopen en vooral genieten."

De Heuvelrug Wandeltweedaagse is op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Aanmelden kan op www.greenrace.nl.

Meer berichten