Last van de zomertijd?

Wist u dat u uw biologische klok weer gelijk kunt zetten?

Of we in de toekomst doorgaan met de zomertijd, daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Dit jaar is hij in ieder geval nog wel van kracht. Veel mensen hebben daar geen enkele moeite mee hebben. Ze missen één keer een uurtje slaap en passen zich automatisch aan de nieuwe situatie aan. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen.
Sommige mensen moeten echt wennen, omdat hun biologische klok van slag is. Daardoor slapen ze slecht, eten ze slecht en zijn ze erg moe. Het kan even duren voor ze dat 'tijdsverschil' ingehaald hebben, in ernstige gevallen zelfs weken. Gelukkig is er wat aan te doen.

Processen in het lichaam, zoals de stofwisselingen en de temperatuur, worden geregeld door het bioritme. Dat geldt ook voor de cyclus van waken en slapen. Verandert die, zoals bij de overgang naar de zomertijd, dan raakt uw bioritme verstoord.
De oplossing: zet de biologische klok weer gelijk. Dat klinkt heel eenvoudig – en eigenlijk is het dat ook. Het Integraal Gezondheids Centrum in Bilthoven maakt daarvoor gebruik van drukpuntenmassage.

De achterliggende gedachte, afkomstig uit de Oosterse geneeskunde, is dat elk van onze 12 organen – milt, maag, hart enzovoorts – twee uur per dag hebben waarin ze optimaal hun werk doen. Elk orgaan heeft zo een vaste plek in de tijdklok van 24 uur. Elk orgaan heeft ook een punt op de meridianen die zorgen voor een goede energieverdeling in ons lichaam.
Door deze punten met de wijzers van de klok mee 20 seconden te masseren of 'te drukken', kunt u uw biologische klok gelijk zetten. Met als gevolg dat vermoeidheidsverschijnselen, slaapgebrek en andere klachten afnemen en in veel gevallen helemaal weg blijven.

Op de website van het IGC vindt u een uitgebreide instructie voor de drukpuntmassage. Het IGC kan u ook begeleiden om deze behandeling samen stap voor stap te doen.

Integraal Gezondheids Centrum

Leyenseweg 115A Bilthoven
030 22 54 666
www.integraalgezond.nl

Meer berichten