muziekensemble Musica Lirica.
muziekensemble Musica Lirica. (Foto: )

Tweede evenement nieuwe stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' 6 april: Lenteconert Musica Lirica

Stichting al 120 vrienden na oprichting in november; vijf Doornse ondernemers verkopen Torenkaarsen

Tweede evenement van nieuwe stichting: Lenteconcert 6 april Maartenskerk Doorn met Musica Lirica

Op zaterdagavond 6 april om 20:00 uur (kerk opent om 19.30) organiseert de nieuwe stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' met veel plezier haar tweede evenement: een Lenteconcert door het ensemble Musica Lirica. Zij spelen werken van Purcell (Chaconne), Bach (Concert voor hobo en viool), Vivaldi (Sinfonia Al Santo Sepolcro) en Ferrandini ( Passiecantate). De entree is gratis met aansluitend een borrel vanaf 21.30.

Benefiet

Musici Lirica biedt het concert aan als benefiet, zodat de vrijwillige bijdrage die wordt gevraagd aan bezoekers geheel ten goede komt aan het doel van de stichting en dus de Maartenskerk.

Musica Lirica

Dit professioneel ensemble van musici is afkomstig uit onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, Ballet Orkest, Mondriaan Kwartet, Amsterdam Sinfonietta, Camerata Amsterdam en Groot Omroep Koor. Zij hebben allen hun sporen verdiend op binnen-en buitenlandse concertpodia, maakten talloze CD-opnames, en komen enkele keren per jaar bij elkaar om de mooiste muziek op de mooiste plekken te spelen. Het ensemble bestaat uit vijf musici, maar is voor deze speciale avond uitgebreid tot 9 mensen. Ze combineren vocale met instrumentale muziek.

Fondsenwerving hand in hand met cultuur

De stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' is opgericht door een aantal personen uit Doorn. De stichting heeft een tweeledig doel: geld inzamelen voor het onderhoud van de Maartenskerk in Doorn en het organiseren van enkele culturele activiteiten per jaar. Op 21 november organiseerde de stichting een feestelijke startavond voor zo'n 150 mensen die de Maartenskerk een warm hart toedragen. Inmiddels heft de stichting via diverse wervingsacties 120 Vrienden aan zich weten te verbinden. En de speciaal door Bartimeus ontwikkelde Torenkaars is al 250 keer verkocht. Voorzitter Jaap Lagendijk: 'We hopen dit jaar 200 vrienden te werven en de torenkaars is nu ook te koop bij de Doornse ondernemers Bloemist Villa Flora, van Veldhuizen Womenswear, rijwielhandel Van den Berg, de Readshop en Veldhuijsen bloemisten. Zo hopen we snel een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het onderhoud van het Rijksmonumentale gebouw in het hart van Doorn'.

Word vriend of donateur

Iedereen kan de stichting steunen! Voor 50 euro per jaar ben je vriend. Voor 14,95 koop je een Torenkaars (waarvan de opbrengst zowel de stichting als Bartimeus ten goede komt) en er kan eenmalig worden gedoneerd.

Kijk voor meer informatie op www.vriendenvandemaartenskerk.nl. Of neem contact op met de stichting via email info@vriendenvandemaartenskerk.nl.

Meer berichten