Patricia zoek een nieuwe werkplek voor haar paarden nu Landgoed Lindenhorst in Driebergen wordt verkocht. FOTO: Marcel Bos
Patricia zoek een nieuwe werkplek voor haar paarden nu Landgoed Lindenhorst in Driebergen wordt verkocht. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

'Naast een paard ben je als het ware naakt'

door Marcel Bos

Patricia van Boheemen is equitherapeut en zij brengt kinderen, maar ook volwassenen met paarden in contact om zodoende te helpen de levenskwaliteit te verbeteren. Hiervoor maakt de therapeut met haar vier paarden gebruik van de weilanden op het land van Landgoed Lindenhorst, ook wel bekend als het gebouw van Youth for Christ op de weg van Driebergen naar Doorn.

Regio - De equitherapeut begeleidt onder andere kinderen met autisme. "Door het contact in de natuur met mijn paarden verbetert hun situatie. Op den duur functioneren veel kinderen weer beter en dat geldt ook voor volwassenen met hun eigen psycho-sociale problemen."

"het eigen gezonde zelf weer beleven"

Van Boheemen vertelt dat het mooie van de omgang met paarden is dat paarden de persoon accepteren zoals hij of zij is. Het paard geeft een reactie op het gedrag van het kind en zo krijgt men nieuwe ervaringen over zichzelf. Van Boheemen: "Je hoeft trouwens voor het paard niks te verbergen, want dat heeft geen zin. Naast een paard ben je als het ware naakt." De therapeut legt uit dat de kudde paarden in een natuurlijke omgeving leeft, in vrijheid en in gezondheid. "Voor veel mensen is dit een belangrijke ervaring om het eigen gezonde zelf weer te beleven."

Nieuwe werkplek gezocht
Aangezien De Lindenhorst wordt verkocht, moet Van Boheemen met haar dieren vertrekken. "Ik zoek met spoed een nieuwe werkplek ergens in gemeente Utrechtse Heuvelrug of in de buurt daarvan. Belangrijk is dat ik zo snel mogelijk weer therapie kan geven aan de mensen die daarvan afhankelijk zijn." Patricia van Boheemen wil zo snel mogelijk weer een stuk grond voor haar dieren vinden.

Kijk voor meer informatie op www.hippotriade.nl

Meer berichten