V.l.n.r. Tim op ten Noort, voorzitter +BUS Team, wethouder Hans Waalwijk en deelnemer Jaap Meijer.
V.l.n.r. Tim op ten Noort, voorzitter +BUS Team, wethouder Hans Waalwijk en deelnemer Jaap Meijer. (Foto: )

Nieuwe 9-persoons +BUS


Maarsbergen - Stichting +BUS Utrechtse Heuvelrug nam donderdag de nieuwe +BUS officieel in ontvangst en in gebruik, samen met wethouder Hans Waalwijk en frequente deelnemer Jaap Meijer (92) uit Doorn. De bijeenkomst vond plaats aan de Buurtsteeg in Maarsbergen. Meijer kijkt uit naar de volgende serie uitstapjes met de nieuwe, luxe, 9-persoons +BUS. Hij nam de afgelopen 5 jaar 122 keer deel aan tochten met de oude bus. 

"Sinds december 2013 was het voor mij niet meer verantwoord om zelf achter het stuur plaats te nemen", zegt hij. "Maar ik kom nog steeds overal, dankzij familie en vrienden. Ik ga er graag op uit. Ook de +BUS biedt mij een gezellig alternatief om toch met regelmaat mooie en interessante plekken in Nederland te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum." Meijer is daarbij altijd goed voorbereid, volgens Tim op ten Noort, voorzitter +BUS Team. Hij verwacht dat met het toenemende aantal zelfstandig wonende senioren het belang van de +BUS alleen maar zal stijgen. "Nu al hebben we regelmatig meer aanmeldingen, dan dat er mensen mee kunnen. Dat duidt op een grote behoefte aan dit soort activiteiten." De stichting organiseerde vorig jaar 347 tochten. Op ten Noort: "De +BUS is dus bijna dagelijks op pad." De stichting maakte zich in 2015 los van de gemeentelijke welzijnsstichting Welnúh en opereert sindsdien zelfstandig.

40 vrijwilligers
Wethouder Hans Waalwijk sprak zijn waardering uit voor zowel de inmiddels in totaal 40 vrijwilligers als de donateurs, die - zonder gemeentelijke subsidie - het leven van momenteel meer dan 250 senioren een stuk leuker maken. Hij noemt hen de 'kracht van de samenleving'. Bovenal respecteert hij ook het aanvullende initiatief van de maandelijkse ritten voor minder draagkrachtigen, die in samenwerking met Open Eettafels en lokale kerken steeds met een gezamenlijk diner worden afgesloten. De oude +BUS verkeert na 6 jaar nog in goede staat en gaat in de verkoop. Op de teller staat 300.000 kilometer. Een bod uitbrengen kan via 06-53898127.

www.plusbusuh.nl

Meer berichten