Bosbad Leersum vanaf zaterdag dagelijks geopend
Bosbad Leersum vanaf zaterdag dagelijks geopend (Foto: Bosbad Leersum)

Bosbad Leersum zaterdag weer open

Op zaterdag 20 april opent Bosbad Leersum voor de 48e keer haar poorten. Zwemliefhebbers kunnen weer tot en met 1 september genieten van het mooiste openluchtbad uit de regio. Bedrijfsleider Miranda Visman en haar team staan klaar om een oogje in het zeil te houden, terwijl de bezoekers genieten van de fraaie zwemaccommodatie.

Ook dit seizoen zijn de vertrouwde mogelijkheden van het openluchtbad beschikbaar. Op werkdagen is het bad al om 7.00 uur open voor de vroege vogels. In het voorseizoen is het bad in de loop van de ochtend even dicht, maar op alle werkdagen is het bad open tot 19.00 uur. In het weekend en enkele feestdagen gaat het bad om 10.00 uur open en sluit het om 18.00 uur. Op dinsdag- en donderdagavond is het wedstrijdbad tussen 19.30 en 20.30 uur extra open om baantjestrekkers ruimte te geven.

Zwemlessen

Kinderen hebben in het zomerseizoen de mogelijkheid om te leren zwemmen. De vijfjarige kinderen kunnen tijdens de Z-wen-les watervrij worden en wennen aan de zwemles. Ze worden bovendien voorbereid op de diplomalessen. De mogelijkheid bestaat dat die kinderen nog tijdens het seizoen doorschuiven naar de reguliere zwemlessen, waarin het kind oefent voor het diplomazwemmen. Die diplomazwemlessen zijn bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder. Zij krijgen drie keer per week een half uur zwemles op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag. Aanmelden voor de verschillende zwemlessen (Z-wen-les, diploma A, B of C) kan via de website www.bosbad-leersum.nl of bij de kassa van het bad. De zwemlessen beginnen rond 1 mei.

Toegankelijk en duurzaam

Ondertussen werkt het bestuur van Bosbad Leersum aan het project “Bosbad Vitaal”, een driejarig project dat klaar moet zijn als het Bosbad vijftig jaar bestaat. De bezoekers van het bosbad merken dat dit jaar al aan een verbeterde omkleedaccommodatie en een omkleedcabine voor mindervaliden. Behalve toegankelijkheid is ook duurzaamheid een onderdeel van het project. Bezoekers zullen weinig zien van de vier nieuwe warmtepompen en de zonnepanelen, maar het helpt het bestuur om de kosten in de hand te houden. Wel zal het publiek merken dat er weer een nieuwe grasmat op de zonneweide ligt. Na de zonnige zomer van 2018 was het nodig om de grasmat te vervangen. Nu ligt de zonneweide er weer fris en uitnodigend bij.

Meer berichten