Singelloop Utrecht. FOTO: Bart Hoogveld
Singelloop Utrecht. FOTO: Bart Hoogveld (Foto: Bart Hoogveld)

Inschrijving open 69e editie Singelloop Utrecht

Inschrijven voor de 69e editie van de Singelloop Utrecht is nu mogelijk. Op zondag 6 oktober gaan traditioneel de 5 en 10 km weer van start op de befaamde Maliebaan. Het Wilhelminapark wordt weer omgebouwd tot een gezellige finishlocatie.

Regio - De Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld langs de authentieke Utrechtse singels. Het loopevenement kent onderdelen voor jong en oud. In de ochtend lopen kinderen de PartouKids Run 1 km of 2.5 km, in de middag starten de Singelloop 5 km en 10km. Meerdere onderdelen waren voortijdig uitverkocht, de organisatie raadt aan tijdig in te schrijven via www.singellooputrecht.nl om zo teleurstelling te voorkomen. In 2018 trok de Singelloop Utrecht ruim 11.000 enthousiaste deelnemers. Het goede doel van deze 69e editie van de Singelloop Utrecht is wederom de Hartstichting. Deelnemers kunnen bij inschrijving doneren en een eigen sponsoractie starten. Doet u ook mee?

 

SNELSTE 10 KM PARCOURS TER WERELD
Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse lange afstandloper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd. Afgelopen jaar won de Keniaanse atleet Davis Kiplangatin een zeer snelle 27 minuten en 24 seconden. Ook dit jaar zal er weer een mooi topatletenveld aan de start staan.

 

 

 

Meer berichten