Foto:

Persbericht programma Koningsdag terrein Wapen van Rijsenburg

Veelzijdig artiestenprogramma Koningsdag in Driebergen. 1 maart 2019

Oranje muziekfestival bij Het Wapen van Rijsenburg in Driebergen vanaf 12.00 uur..

Tegenover de vrijmarkt op het Kerkplein zal naast het Wapen van Rijsenburg een podium verrijzen, waarop vanaf 12.00 uur diverse artiesten acte de présence zullen geven rond de populaire huisband Simply Friends.
Naast Simply Friends en DJ Henny treden verder op Danny Everett met de Jack Jerseyshow en om 15.00 u het Shantykoor De Driemasters. De namiddag wordt afgesloten met een swingend optreden van het Nederlandstalige duo Side Kick. De organisatie is in handen van Het Wapen van Rijsenburg en Wout Nijland.

Simply Friends
Alle liefhebbers van rock & roll en andere dansmuziek, die zich nog de roemruchte band The Jeans uit Driebergen herinneren, zullen zich herkennen in Simply Friends, een formatie, waarin liefst 3 leden van de oude Jeans hun plek innemen. Inmiddels is de band uitgebreid met een toetsenist /pianist Paul Brandsma.

Oprichter, presentaor en leadzanger van de band is Wout Nijland. In de drie jaar dat de band nu speelt is het best hard gegaan en heeft de Simply Friends een grote aanhang opgebouwd.
Zo organiseert de band voor het derde jaar een reis naar Spanje en gaan er dit jaar bijna 200 liefhebbers mee naar het hotel Indalo Park in Santa Susanna.

Het geheim van de band zit ook in het orginele repertoire en uitvoeren van dansnummers die je niet elke dag hoort.
Het repertoire van Simply Friends is vooral gebaseerd op de rock & roll met uitstapjes naar de country, de reggae, de soul en alles wat daar tussenin zit, ook disconummers. Van Elvis Presley en Cliff tot Barry White. En van Cool and the Gang tot Tavares. Maar ook het Nederlandse lied en instrumentals behoren tot het repertoire van Simply Friends.
In deze vriendengroep zit naast de ervaren muzikanten Erick Hartung en Willem Sturkenboom ook een vrouwelijke bassiste en zangeres, Edith Gunthardt. Samen met haar man, Ron Gunthardt vormt zij het hart van deze formatie. Leadzanger en oprichter Wout Nijland wilde vanaf het begin een saxofonist bij de groep (in de vroegere Jeans speelden immers Bart Jutte en Fred Stuger) en dat werd de heerlijke saxofonist Harry Jekel.
En onlangs werd de band verrijkt met een zevende lid: pianist/dirigent Paul Brandsma.

Danny Everett en de Jack Jerseyshow
De zanger Danny Everett viert dit jaar zijn 30 jarig artiestenjubulieum. Zijn verzoek aan Simply Friends om hem live te willen begeleiden in een ode aan Jack Jersey
heeft geleid tot een Jack Jerseyshow, die onlangs zijn premiere in de RAI beleefde.
Op deze Koningsdag kan het publiek hiervan genieten.

DJ Henny
DJ Henny is een authentieke DJ die de verbindende muziek zal verzorgen tussen de diverse onderdelen op deze Koningsdag.

Shantykoor De Driemasters
Dit grote en bekende mannenkoor uit Driebergen bestaat in volledige bezetting uit 54 leden. Dit vrolijke koor dat al ruim 13 jaar bestaat weet het publiek altijd weer op de banken te krijgen met hun gezellige en gevarieerde liedjes. Zij treden nu voor de derde keer op in hetb Koningsdagprogramma bij Het Wapen.

Slotoptreden duo Side Kick.
Gebleken is dat het publiek aan het eind van de dag echt in de stemming is voor lekkere Hollandse meezingers. Velen zullen uitkijken naar een duo dat nog niet eerder in onze regio heeft opgetreden: het duo Side Kick. We laten ons verrassen.!


Iedereen is vanaf 12.00 uur van harte welkom.

Meer info via info@woutnijlandevenementen.nl

Meer berichten