Marianne Thieme van De Partij voor de Dieren signeert haar nieuwste boek genaamd Groeiend verzet.
Marianne Thieme van De Partij voor de Dieren signeert haar nieuwste boek genaamd Groeiend verzet. (Foto: )

Groeiend verzet voor Moeder Aarde

Door Marcel Bos

Thieme voert heilige missie

De leider van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme bezocht een Driebergse boekhandel om haar nieuwe boek Groeiend verzet te signeren. In een lezing voor het aanwezige publiek schetst Thieme de strijd die zij al jaren voert in de Tweede Kamer om haar gedachtengoed te verspreiden.

Driebergen-Rijsenburg - De politica oogt niet als iemand die geniet van het zogeheten pluche, maar zij voert meer een heilige missie om in de 1e plaats het leed van de dieren te verminderen, maar vooral ook zet zij zich in voor Moeder Aarde die op den duur niet meer kan geven wat de mens vraagt. "We hebben maar 1 wereld," waarschuwt Thieme. "Daar moeten we zorgvuldiger en bewuster mee omgaan. We kunnen niet door blijven gaan met uitputten van de natuurlijke bronnen en het denken in meer meer meer moet ook stoppen."

De fractievoorzitter van de PvdD wil dat iedereen zorgvuldiger omgaat met de natuur, of het nu om rücksichtlose houtkap gaat of de bouw van mega stallen boordenvol dierenlied, of zaken als milieu, klimaat en energie;

Marianne Thieme strijd met hart en ziel voor de zaken in de wereld die haar aan het hart gaan. "Hoe hou je hoop in een cynische wereld?" vraagt de gedreven politica zich retorisch af. "Het is een rationele tijd waarin alles van waarde wordt uitgedrukt in geld, maar de wereld is in transitie. We moeten weer onderdeel worden van het eco-systeem."

De politica zegt dat andere partijen in de Tweede Kamer misschien meer zetels hebben dan de PvdD, maar wat je heb volgens haar aan meer zetels als je geen visie hebt?

"Mijn boek geeft hoop voor de toekomst. De Partij voor de Dieren is daarom ook niet links of rechts, maar waar wij voor strijden is partij-overstijgend en wij merken dat steeds meer mensen echt luisteren naar onze boodschap. Dat geeft hoop. De tijd is gekomen voor een Groene Revolutie!"

Partijoverstijgend

Marianne Thieme is medeoprichter, partijleider en voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. Op 22 november 2006 werd zij in het parlement gekozen voor de eerste politieke partij ter wereld die de belangen van niet-soortgenoten als vertrekpunt voor haar politiek beleid kiest en inmiddels geeft ze leiding aan een vijfkoppige fractie. Vanuit de keuze voor expressieve politiek vraagt Marianne ook buiten het parlement voortdurend aandacht voor de planeetbrede visie van de partij.

Meer berichten