Anouk Kramer en Magda Lijftogt nemen de leiding tijdens de Speelweek in Leersum. FOTO: Ellis Plokker
Anouk Kramer en Magda Lijftogt nemen de leiding tijdens de Speelweek in Leersum. FOTO: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Speelweek is ieder jaar een feestje

Door Ellis Plokker

Hutten bouwen, zwemmen, spelen

Tijdens de speelweek in het Bosbad in Leersum spelen, knutselen en zwemmen iedere zomer zo'n honderd kinderen van zes tot twaalf jaar. Bovendien bouwen ze hutten in groepjes van tien. Anouk Kramer en Magda Lijftogt hebben al een paar keer een groepje begeleid. Dit jaar nemen ze de dagelijkse leiding van de week op zich.

Leersum - Anouk Kramer deed als kind al mee aan de jaarlijkse speelweek in het Bosbad. De afgelopen twee jaar gaf ze leiding aan een groepje van tien kinderen, net als Magda Lijftogt. Zij nam een groepje jongens van tussen de tien en twaalf onder haar hoede. Kramer en Lijftogt nemen de praktische leiding tijdens de week over van Christine Pegtel en Greetje de Raat, die dit jaar nog wel de voorbereidingen en organisatie doen. De dagelijkse, praktische leiding houdt in Kramer en Lijftogt de tijd in de gaten houden en kinderen ophalen voor activiteiten als het knutselen, spelletjes doen en het eten. Ook smeren ze voor honderd kinderen boterhammen voor tussen de middag.

Anouk Kramer vertelt dat de kinderen de eerste dag van de speelweek beginnen met het bouwen van hutten van pallets. Twee ervaren timmermannen zien erop toe dat de bouwsels stevig genoeg worden en er is iemand met een elektrische zaag, die de pallets in stukken zaagt als dat nodig is. Op dinsdag gaan de kinderen naar de boerderij van boer Leo, waar ze lekker kunnen spelen. Op woensdag en donderdag bouwen ze verder aan de hut, tussendoor kunnen ze zwemmen en knutselen.

Magda Lijftogt vertelt dat ze het vooral leuk vindt om de kinderen te zien genieten. Daarbij is er een hele goede sfeer in het team. "We zijn een soort vriendengroep geworden." Kramer beaamt dat, ze vindt het heel leuk om te zien hoe ze samenspelen. Zij neemt zelfs vrij van haar werk om bij de speelweek te kunnen zijn. Lijftogt: "De afwisseling, de creativiteit van de kinderen en de vrolijkheid zijn erg leuk. De Speelweek is ieder jaar weer een feestje."

Speelweek Leersum Amerongen

De Speelweek in het Bosbad in Leersum wordt dit jaar gehouden van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli, in de eerste week van de schoolvakantie. Het thema dit jaar is 'Drakenrijk'. De week kost 30 euro inclusief lunch en is alleen toegankelijk voor kinderen met een zwemdiploma. De inschrijving voor de Speelweek begint op 15 mei. Een inschrijfformulier is op te vragen via de facebookpagina van de speelweek of via speelweek.leersum.amerongen@gmail.com.

Meer berichten