Voorzitter van de DAC Jos Leber kijkt al naar Koningsdag uit. FOTO: Marcel Bos
Voorzitter van de DAC Jos Leber kijkt al naar Koningsdag uit. FOTO: Marcel Bos (Foto: )

Toeren door Driebergen in oldtimer

Door Marcel Bos

Klassiekers op terrein Sparrendaal

De Driebergse Automobiel Club (DAC) showt op Koningsdag een selectie van haar mooiste klassieke wagens op het voorterrein van Buitenplaats Sparrendaal. Alleen het weer kan nog spelbreker zijn, want niet elke bezitter van zo'n juweeltje op wielen zal zijn auto blootstellen aan regen.

Driebergen-Rijsenburg - Te zien zijn o.a. een Volvo Amazone, een Jaguar, Renault 4, Ferrari, Porsche, een Morgan of een Ford Mustang. De DAC (opgericht dd 15/11/2001) telt een grote selectie (40 exemplaren) aan bijzondere wagens.

Voorzitter van de DAC Jos Leber kijkt al naar Koningsdag uit. Leber: "Ja, dan staan al die schitterende bolides in een kring op het voorterrein bij Sparrendaal en kan iedereen de auto's bewonderen en met de eigenaar praten. Wie wil kan voor 5 euro een ritje kunnen maken door het dorp. Dan kun je zo'n bolide in het echt ervaren. De bijdrage van de DAC komt ten goede aan de Driebergse Speelweek."

Leber weet van eerdere jaren dat er altijd veel aanloop is. "Voor ons is dat ook dé manier om nieuwe leden te krijgen." Volgens de voorzitter mag iedereen die een bijzondere auto heeft die ouder is dan 25 jaar, lid worden van de DAC. "Het is geen 'merkenclub'", zegt Leber nadrukkelijk. "Het is meer een vriendenclub waarbij alle merken welkom zijn." Was de DAC vroeger een club met voornamelijk Engelse auto's, nu is het bestand meer en meer gemêleerd en hebben we nu ook Italiaanse volbloeden, Franse voitures, Duitse topmerken en zelfs een Japanse auto in de gelederen. Het voordeel van een plaatselijke klassieker/oldtimer club is dat leden meer met elkaar in contact zijn dan bij een merkenclub, die vaak regionaal of landelijk opereren. Op mooie dagen kom je elkaar in het dorp nog wel eens tegen, al dan niet in de auto en is er altijd wel aanleiding voor een praatje. Er is ook een App waar mensen die bijvoorbeeld met een technisch probleem (of zelfs voor het ontbreken van sleutelgereedschap) met raad en daad terzijde worden gestaan. Het bestuur komt graag op Koningsdag in contact met auto-liefhebbers die zich bij onze club willen aansluiten."

Rondrit door het dorp voor Driebergse Speelweek

Ritje in een oldtimer maken op Koningsdag? Voor 5 euro word je door Driebergen gereden. Iedereen zal je nakijken als je in zo'n prachtige bolide door het dorp wordt gereden. De bijdrage van 5 euro komt ten goede aan de Driebergse Speelweek die in de laatste week van de schoolvakanties wordt gehouden.

Meer berichten