Foto:

Eerste lot Zonnebloem afdeling Driebergen voor burgemeester Naafs

Utrechtse Heuvelrug - Al 70 jaar lang is De Zonnebloem bekend door het verzorgen van boottochten voor mensen met een fysieke beperking. Maar de Zonnebloem doet veel meer dan dat. Praktisch ieder dorp heeft ondertussen een eigen afdeling die maandelijks activiteiten voor mensen met een fysieke beperking organiseert. Dit kan variëren van het inwilligen van een (laatste) wens tot het eten van pannenkoeken met een groep van 10 gasten tot het organiseren van Zonnemiddagen waarop de gasten een gezellige middag wordt aangeboden met vermaak of het maken van een dagtocht waarbij overigens meestal
ook gevaren wordt. Ook vinden huisbezoeken plaats bij mensen die niet meer in staat zijn om de deur uit te gaan.

De afdelingen danken een groot gedeelte van hun inkomsten aan de jaarlijkse loterij van de Zonnebloem en alle medewerkers gaan dan ook op pad om hun loten te verkopen, onder vrienden en bekenden, op de Koningsmarkt, op de Outletmarkt in Driebergen of bij de supermarkt. Dit jaar is het eerste lot van de afdeling Driebergen-Rijsenburg gekocht door burgemeester Naafs.

Mocht u onverhoopt onze medewerkers niet tegenkomen op een markt of bij de supermarkt, dan kunt u ook online loten van De Zonnebloem bestellen op Zonnebloem.nl. De opbrengst van de verkoop van de loten online komt ook ten goede aan de afdeling van het dorp waar u woont.

Meer berichten