V.l.n.r. Kees Sijssens, Mieke Brouwer en Annemarie Huiskes
V.l.n.r. Kees Sijssens, Mieke Brouwer en Annemarie Huiskes (Foto: Hanny van Eerden)

Tweede Maarnse Proms

door Hanny van Eerden

Meer musici en koorleden welkom

Zo'n 3 jaar na het daverende succes van de 1e Maarnse Proms komt er een 2e editie op 9 november. Dit - een avond lang durende - muziekspektakel in de Sporthal van De Twee Marken wordt georganiseerd door en voor (oud-)Maarnaars.

Maarn - Het is bijzonder leuk om met een groot gezelschap muziek te maken voor een enthousiast publiek, volgens organisatoren Kees Sijssens en Mieke Brouwer van onder meer de Stichting Steunfondsbeoefening Maarn-Maarsbergen en Annemarie Huiskes van koor Vinkenvocale. "Meedoen is gericht op samenspel en niet op individueel excelleren," benadrukken zij. "We hebben dan ook zelf al een keuze gemaakt voor de professionele dirigenten en solisten. De aparte setting inspireert tot samenwerking en schept nieuwe banden. Dat bleek na de 1e Proms, toen zich na afloop meteen nieuwe leden meldden bij lokale orkesten en koren, al is deze happening daarvoor niet in het leven geroepen. Het geeft wel aan dat mensen graag samen muziek maken."

De organisatie van de Maarnse Proms is ook in handen van vrijwilligers van de Lionsclub Maarn-Maarsbergen en Harmonie-orkest Manderen. Zo leidt dirigent Harm Vuijk het gelegenheidsorkest en dirigent Bastiaan Witsenburg het gelegenheidskoor. "We hebben al veel deelnemers binnen," zeggen de organisatoren. "Toch hebben we méér strijkers nodig. We zoeken vooral violisten, cellisten, een contrabassist en (elektrische) gitarist.

Daarnaast hebben we méér koorleden nodig om een groot koor te kunnen formeren. Van jong tot oud is welkom om van klassiek tot pop voor het voetlicht te brengen in een mooie mix. De muziek wordt in overleg met de Artistieke Commissie vanaf medio mei geschreven conform de juiste klankkleuren en is straks speciaal gearrangeerd voor het uiteindelijke aantal deelnemers. Het is nu dus zaak om snel te reageren." Wie zich verbindt, houdt rekening met 7 repetities in de avonduren en op zaterdag - met lunch. De generale repetitie vindt plaats op vrijdagavond 8 november, pal aan de vooravond van het Proms optreden."

Maarnse Proms zoekt deelnemers!

De organisatie van de Maarnse Proms zoekt inwoners van Maarn en Maarsbergen én mensen die een bijzondere link hebben met Maarn. Het gaat daarbij om amateurmusici en -zangers, die altijd al eens hetzij wilden meespelen in een gelegenheidsorkest, hetzij wilden meezingen in een koor.

Meer berichten