Nasser el Jackson Groundmoves (rechtsonder) toonde de jeugd bij FC Driebergen wat je allemaal met een bal kan doen. FOTO: Marcel Bos
Nasser el Jackson Groundmoves (rechtsonder) toonde de jeugd bij FC Driebergen wat je allemaal met een bal kan doen. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Voetbalplezier gaat voor tactiek

Door Marcel Bos

Wereldkampioen Groundmoves

Op de groene velden van FC Driebergen kon de jeugd zich laven aan de virtuoze trucs en baltechnieken die wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson liet zien. Het plezier straalt af van de oefeningen die El Jackson toont, maar ook op de gezichten van de kinderen, want wanneer zie je nu één van je helden in het echt?

Driebergen-Rijsenburg - "Dit is het 1e voetbalkamp op deze manier," vertelt Christiaan Hageraats, trainer van het 1e van FC Driebergen. "Nasser toont de kinderen wat je allemaal met een bal kan doen en hoe leuk dat is. Te lang is er bij voetbaltrainingen gehamerd op discipline, tactiek en techniek, maar dat is er vandaag niet bij. Hier draait het om het spelplezier met de bal." Kinderen moeten het volgens de trainer vooral leuk hebben met elkaar en de bal, want zo zegt hij: als je plezier hebt in het spel, word je vanzelf beter. Skills als voetballer, maar ook persoonlijke vaardigheden worden ontwikkeld als kinderen zich plezierig voelen."

Samen met zijn vriend Herman Hazewinkel heeft de voetballiefhebber het idee opgevat om met hun bedrijf Ubuntu Sport dit soort voetbalkampen op te organiseren en kinderen nog enthousiaster voor voetbal te maken. Op verschillende clubs in Nederland, onder andere bij FC Driebergen vinden in schoolvakanties de voetbalkampen plaats.

Hageraats: "Dit voetbalkamp duurt 3 dagen en alle kinderen zijn welkom om te komen kijken of mee te doen, ook niet-leden van FC Driebergen. Het zijn best lange en intensieve dagen, want het duurt van 9 uur 's morgens tot 17.00 uur in de middag, maar dan hebben ze zich wel uit kunnen leven."

De jonge spelertjes blijven niet slapen en gaan 's avonds naar huis. De voetbaltrainer zegt dat hij de jonge voetballertjes - meisjes en jongens - niet alleen wil enthousiasmeren, maar ook wil coachen zodat ze met veel spelplezier snel beter worden.

"Daarom heb ik samen met een vriend deze coachingsmethode bedacht en verder uitgewerkt samen met ervaren trainers, pedagogen en specialisten uit het onderwijs. Het programma bestaat uit allemaal activiteiten die de jeugd aanspreken. Het is niet alleen voetbal op het veld," zegt Hageraats, "maar er wordt ook gegamed. 3-Voudig wereldkampioen Fifa-game Koen Weijland is ook van de partij en hij laat zien hoe je met gamen wereldkampioen kan worden."

De coach van het 3-daagse voetbalkamp vertelt dat het gamen 1 uur per trainingsdag duurt. Hageraats: "Dat gamen valt geheel binnen de belevingswereld van het moderne kind en dat sluit mooi aan bij het voetbalspel op het veld. Nasser el Jackson en Koen Weijland weten hoe belangrijk spelplezier in het voetbal is en daarom trekken zij als social influencers samen met Ubuntu Sport door het land om meer voetbalclubs te enthousiasmeren."

Meedoen bij het volgende voetbalkamp? Kijk dan op:

www.ubuntu-sport.com

Meer berichten