Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn (Foto: Jan van den Boogaart)

Persbericht - Doornse auteur tekent Amerikaans contract

Detectiveschrijver Anne van Doorn heeft een contract getekend met het Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine. Dit gerenommeerde tijdschrift bestaat sinds 1941 en publiceert verhalen van thrillerschrijvers en literaire schrijvers. De Amerikanen kochten de rechten van de Engelse vertaling van ‘De dichter die zichzelf opsloot’ nadat een scout van het tijdschrift Anne van Doorn ontdekte. Het verhaal is ook terug te vinden in de bundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’, dat zojuist is verschenen en dat tien spannende verhalen bevat.

Schrijver Anne van Doorn vindt het een grote eer dat zijn verhaal nu ook in Amerika verschijnt. “In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke thrillerschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad.” Wanneer het tijdschrift de Engelse vertaling van ‘De dichter die zichzelf opsloot’ publiceert, is nog niet bekend. Anne kijkt er al wel naar uit. “Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd mijn verhaal lezen! Echt heel gaaf!”

Wie niet op de Amerikaanse publicatie wil wachten, kan nu al de bundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ kopen. De verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek. Een aantal verhalen spelen zich in deze regio af. Anne van Doorn, die ook publiceert onder de naam M.P.O Books, rekent deze bundel tot het beste wat hij tot dusver schreef.

‘De mysterie van Robbie Corbijn’ (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop in Doorn, bij boekhandel Jacques Baas en The Read Shop in Driebergen, bij Boek&Koek in Maarn en binnenkort ook bij de Albert Heijn in Leersum. Meer informatie is te vinden op de websites van de auteur: www.annevandoorn.be en www.mpobooks.nl.

Meer berichten