Hier in de Cantina van Cultuurhuis Doorn staat elke donderdagochtend een team klaar om u te helpen bij financiele problemen of administratieve problemen.
Hier in de Cantina van Cultuurhuis Doorn staat elke donderdagochtend een team klaar om u te helpen bij financiele problemen of administratieve problemen. (Foto: )

Hulp bij geldproblemen

Door Marcel Bos

Hulp is nabij voor mensen met geldproblemen, want in de Cantina van Cultuurhuis Doorn staat elke donderdag van 10 tot 12 uur een team voor u klaar om u te helpen.

Utrechtse Heuvelrug - Ook met het invullen van belastingformulieren, aanvragen financiële regelingen, toeslagen of hulp bij uw administratie bent u aan het juiste adres. Bij een hulpvraag is Lars van den Sigtenhorst het 1e aanspreekpunt. Aan de hand van het eerste gesprek verwijst hij u door naar de juiste helper van het Sociaal Dorpsteam, Formulierenbrigade, Regionale Sociale Dienst, Schuldhulpverlening, Schuldhulpmaatje, Humanitas Thuisadministratie of Sociaal Raadslieden.

"Blijf hier niet te lang mee doorlopen," zegt de consulent. "Wij kunnen helpen de financiële problemen in kaart te brengen. Grip op Geldzaken is voor iedereen bedoeld, stelt Van den Sigtenhorst. "Iedereen kan plotseling in de financiële problemen komen, bijvoorbeeld door echtscheiding, ziekte of verlies van baan. We zijn heel laagdrempelig en we staan klaar voor iedereen die hulp nodig heeft, ook bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren.

Inloop Grip op Geld zit in de Cantina van het Cultuurhuis in Doorn: donderdag van 10-12 uur. In Driebergen zit Inloop Grip op Geld in de bibliotheek: dinsdag 10 tot 11.30 uur.

Meer berichten