Persbericht Maarn - Aardgasvrij en warmtepomp

Stap binnen bij een duurzaam huis
Huiseigenaar vertelt over aardgasvrij wonen met warmtepomp

MAARN - Wie interesse heeft in duurzaam wonen kan in juni op bezoek bij een duurzaam huis. In samenwerking met gemeenten in de regio Utrecht organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Huiseigenaren delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning. Op 15 juni om 14:00 uur geeft Hans Peek uit Maarn een tour rondom het thema 'Aardgasvrij wonen met warmtepomp'.

Peek woont in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren '60. Hij laat zien dat het goed mogelijk is om dit type woning te verduurzamen. Naast goede isolatie is er een bodemwarmtepomp geplaatst die de woning verwarmt. Ook maken de huiseigenaren gebruik van een ventilatiewarmtepomp en zonnepanelen. "Onze woning is nu aardgasvrij en de comfort in onze woning is aanzienlijk toegenomen", vertelt Peek. De bewoners willen graag hun ervaringen delen met bezoekers. Aanmelden voor een thematour kan via: duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert meerdere thematours in samenwerking met het regionale samenwerkingsverband U-thuis. Het doel is om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Dit wordt door bezoekers gewaardeerd, zo blijkt uit onder meer de volgende reactie: "De familie gaf duidelijke uitleg en het was heel nuttig om de verhalen van de gebruikers te horen."

Elders in de regio staan meer huiseigenaren klaar om bezoekers te ontvangen. Op 15 juni zijn er thematours in Houten en Utrecht over energieneutraal en aardgasvrij wonen. Op 16 juni is er een thematour bij de familie Pierik in De Bilt. Zij wonnen de verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland 2018 en vertellen graag meer over hun nul-op-de-meterwoning. Tot slot stelt op 22 juni gemeente Utrecht een aardgasvrije modelwoning open.

Meer berichten