Organisator van het 1e uur Rinus van Veldhuizen kijkt vanuit het groen uit over het parcours van de Heuvelrug Wielerronde van Driebergen. FOTO: Marcel Bos
Organisator van het 1e uur Rinus van Veldhuizen kijkt vanuit het groen uit over het parcours van de Heuvelrug Wielerronde van Driebergen. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

46ste Heuvelrug Wielerronde

Door Marcel Bos

Binnenkort kunnen alle wielrenners weer boven op de pedalen staan en het beste van henzelf laten zien tijdens de jaarlijkse Driebergse wielerronde op 13 juni. Hopelijk zit het weer mee voor de organisatie olv vader Rinus van Veldhuizen en dochter Anita.

Driebergen - "Ik heb er weer echt zin in," zegt Anita. "Ja," zegt haar vader. "Het is elk jaar weer spannend om het goed georganiseerd te krijgen, maar mede dankzij de fantastische hulp die we van alle betrokkenen krijgen, wordt het ook nu vast weer een sportief succes, voor jong en oud. Bij deze bedank ik de vrijwilligers en de buurtcoaches voor hun inzet, maar ook het Rode Kruis die jaarlijks van de partij is en klaar staat bij eventuele valpartijen." Van Veldhuizen zegt dat het parcours ongewijzigd is. Start en finish is zoals ieder jaar op de Schippersdreef en de route loopt naar St Hubertuslaan, Lange Dreef en de Damhertlaan.

Anita vertelt dat er dit jaar voor het eerst ook handhavers aanwezig zijn om een oogje in het zeil te houden. Veiligheid gaat tenslotte voor alles. Mijn vader en ik hopen dat de wielerronde dit jaar weer een groot succes wordt en wensen alle renners veel succes toe, maar ook veel sportief plezier. Moge de beste winnen!"

De Grote Heuvelrug Wielerronde van Driebergen is op 13 juni. De Dikkebandenrace in de leeftijd van 7 tm 12 jaar is gratis en je kan hier leuke prijzen winnen. Je kan meedoen met je eigen mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 milimeter. Fietsen met een versnelling mogen, maar racefietsen en raceframes mogen niet. Valhelm is verplicht. Die krijg je te leen van de organisatie, je mag ook je eigen valhelm gebruiken.

De leeftijdsgroep 7/8 jaar start als eerste om 16.45 uur en is 2 ronden. Leeftijdsgroep 9/10 start daarna om 17.00 uur en is 3 ronden. Leeftijdsgroep 11/12 jaar start om 17.20 uur en is 4 ronden. De SPORTKLASSE start om 18.15 uur en is 50 km. Daarna de AMATEURS die starten om 19.45 en is 70 km. Start en finish is op de Schippersdreef. Wil je meedoen, schrijf je dan in op www.dikkebandenrace.nl. Of mail naar wielerrondevandriebergen@gmail.com. (Telefoon: 0343-521595.)

Meer berichten