Bij de Dikke Banden Race hebben Jullie van de Berg (midden), Guido Medema en Lars Nommensen in de categorie 7 en 8 jaar gewonnen.
Bij de Dikke Banden Race hebben Jullie van de Berg (midden), Guido Medema en Lars Nommensen in de categorie 7 en 8 jaar gewonnen. (Foto: )

Onweer boven wielerronde

Driebergen - Het was tijdens de 46e Heuvelrug Wielerronde van Driebergen warm en benauwd, maar niet zo heet als tijdens de voorlaatste wielerronde verleden jaar om dezelfde tijd, toen vrijwilligers nog flesjes water uitdeelden aan wielrenners en publiek. "Regen is niet zo erg," zegt verkeersbegeleider Arie Balk bij een van de bochten in het parcours. "Ik hoop alleen dat het niet gaat onweren." Vorig jaar bleef het onweer uit, maar in deze editie was het wel raak. De start van de Sportklasse is daarom met 10 minuten vertraagd. Anita van Veldhuizen die de Heuvelrug Wielerronde van Driebergen al jaren samen met haar vader Rinus organiseert, vertelt dat er ook harde regen is gevallen. "Gelukkig zijn er geen valpartijen geweest. Bij de jeugd tijdens de Dikke Bandenrace viel er nog geen spatje regen, dus die wedstrijden zijn zonder problemen uitgereden."

Uitslagen:

Dikke Banden Race

7 en 8 jaar.                                9 en 10 jaar.                 11 en 12 jaar

1. Jullie vd Berg.                 1.Stefan v Vlijmen.         1. Diaz Broers

2. Guido Medema.                 2. Bram Warmerdam        2. Mateo vd Berg

3. Lars Nommensen.         3. Hugo Lycklama         3. Riam Nasir

Sportklasse

1. Andre van Reek.                 Lisse                        

2. Bas van Klarenbosch.         Utrecht

3. Pieter Broeren.                 Utrecht

Amateurs

1. Hans Dilling.                         Nijmegen

2. Tom Meulendijks.                 Nijmegen

3. Jonathan Epigares.                Ridderkerk

Meer berichten