Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn (Foto: Jan van den Boogaart)

Doornaar debuteert in VS

In het september/oktober nummer van het Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine maakt de wereld kennis met Anne van Doorn, bij velen beter bekend als M.P.O. Books. Het tijdschrift publiceert het verhaal ‘The poet who locked himself in’ van deze Doornse schrijver. Het oorspronkelijke verhaal, ‘De dichter die zichzelf opsloot’, is terug te vinden in de zojuist verschenen bundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’.

Twee jaar geleden ontving Anne van Doorn een mail van een Amerikaan. “Hij had over mij gehoord via een Amerikaanse uitgever,” vertelt hij op een terrasje in zijn woonplaats. “Ik zou een verhaal hebben geschreven dat wellicht interessant zou zijn voor Ellery Queen Mystery Magazine, waarvoor hij als talent scout actief is. Ik kende het tijdschrift al van naam en faam, daarom dacht ik eerst nog dat hij me in de maling nam. Maar het was echt zo. Op die manier kwam het balletje aan het rollen. Echt heel gaaf.”

Schrijver Anne van Doorn vindt het een grote eer dat zijn verhaal nu ook in Amerika verschijnt. “In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke thrillerschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad. Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd mijn verhaal lezen.” Door de publicatie komt zijn verhaal ook in aanmerking voor diverse Amerikaanse literaire prijzen.

De auteur merkt wel dat het korte verhaal in eigen land geen best imago heeft. “Veel mensen vinden korte verhalen maar saai. Deels is dat imago terecht. Maar een goed geschreven detectiveverhaal is daarentegen een sensatie op zich, een roman in geconcentreerde vorm. Ik reken de verhalen in ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ zelfs tot het beste wat ik ooit heb geschreven. Korte verhalen zijn trouwens ideaal voor op vakantie.”

‘De mysterie van Robbie Corbijn’ (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop in Doorn, bij boekhandel Jacques Baas en The Read Shop in Driebergen, bij Boek&Koek in Maarn en bij de Albert Heijn in Leersum. Meer informatie: www.annevandoorn.be en www.mpobooks.nl.

Meer berichten