Verbreding fietspad langs Traayweg en Traaij

Zeist - De Traayweg en de Traaij krijgen een nieuw fietspad. Het huidige fietspad is te smal om elkaar goed te kunnen passeren. Daarom wordt het fietspad verbreed. De werkzaamheden starten op maandag 1 juli en duren naar verwachting tot en met woensdag 31 juli.

Gedurende de werkzaamheden is het fietspad gesloten en maken fietsers gebruik van de rijbaan. Daarom geldt hier tijdelijk een maximale snelheid van 30km/uur en wordt weggebruikers gevraagd om extra rekening met elkaar te houden. Het is de bedoeling dat het fietspad op 1 augustus weer open gaat.

Fietsgebruik stimuleren

Het project wordt mogelijk gemaakte door subsidie vanuit de Provincie Utrecht en is bedoeld om het veilige gebruik van de fiets te stimuleren. Het nieuwe fietspad wordt ongeveer twee keer zo breed als het huidige fietspad. Om de zichtbaarheid te vergroten, wordt op het beton van het fietspad glasparel aangebracht, wat oplicht als er licht op schijnt. Het Zeister deel van het fietspad krijgt ook kantmarkering (witte lijnen langs de rand).

Drie gemeenten

Het fietspad is gelegen binnen de gemeenten Zeist, Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. De uitvoering voor de komende weken betreft het gedeelte van de gemeenten Zeist en Woudenberg. De onderdoorgang met de A12, dat gedeelte is gelegen in buurgemeente Utrechtse Heuvelrug, wordt in 2020 aangepast.

Meer berichten