Tijdens de buitendag komen 45 houtkunstenaars uit het hele land hun kunstwerken tonen. Ook zijn er workshops, demonstraties, kinderactiviteiten en muziek.
Tijdens de buitendag komen 45 houtkunstenaars uit het hele land hun kunstwerken tonen. Ook zijn er workshops, demonstraties, kinderactiviteiten en muziek. (Foto: )

Buitendag en expositie Gimborn

In het laatste weekend van juni bruist het Nationaal Bomenmuseum Gimborn met twee bijzondere evenementen.

Doorn - Op dezelfde dag vinden twee evenementen plaats midden in het arboretum van het Bomenmuseum.

Buitendag

Op 30 juni organiseert het Bomenmuseum de Buitendag 'Twee Levens van Hout'. Hout inspireert: in levende bomen en in houtkunst. Kom deze twee levens ontdekken en ervaren op deze groots opgezette buitendag met 45 houtkunstenaars uit het hele land. Doorlopend zijn er workshops, demo's, kinderactiviteiten en muziekoptredens. En er zijn heerlijke (lunch)happen en drankjes verkrijgbaar. Meer info: www.bomenmuseum.nl of tweelevensvanhout.nl.

Natuurfoto-expositie

Hoe betoverend en spannend kan de natuur zijn. Dat is te zien op de natuurfoto-expositie 'Biodiversiteit in Beeld'. Met unieke foto's, vastgelegd door vier Nederlandse natuurfotografen: Esther Groot, Bert van den Broek, Jan Jongejan en Wilco Busstra. Maar liefst zestig natuurfoto's staan op grote panelen opgesteld langs een wandelroute door de bomentuin. Met deze expositie vraagt het Bomenmuseum aandacht voor het belang van biodiversiteit. De expositie loopt van 30 juni t/m 31 oktober.

Meer berichten