met IVN genieten van de natuur vanuit de kano
met IVN genieten van de natuur vanuit de kano (Foto: IVN)

IVN wandel-kanotocht

Driebergen-Rijsenburg - Op zaterdagmiddag 13 juli kunt u mee met IVN om het rivierenlandschap vanaf het water te beleven. We doen dit in samenwerking met Mewis Breij van camping Strosteeg in Driebergen, die gratis kano's beschikbaar stelt en waarvandaan we om 15.00 uur zullen starten met de kano-wandeltocht. Deze Godebald-kanoroute via Langbroekerwetering en Kromme Rijn legt af en toe aan om stil te staan bij recente ontwikkelingen in historie en natuurbeheer.

Het overgangsgebied van Utrechtse Heuvelrug naar rivierenlandschap heeft een rijke en interessante historie waar nog vele sporen van zichtbaar zijn. Het is nu nauwelijks voor te stellen dat de Kromme Rijn - ooit de belangrijkste hoofdstroom van de Rijn - vroeger bij tijd en wijle een woeste rivier was in een moerasgebied dat pas 1.000 jaar geleden gecultiveerd werd. Langs deze zogenaamde Godebald kanoroute via Langbroekerwetering (in de 12e eeuw met de hand uitgegraven!) en Kromme Rijn zullen we ook af en toe even aanleggen en stilstaan bij recente ontwikkelingen in water- en natuurbeheer. Uiteraard kijken we naar de biodiversiteit aan flora en fauna in deze omgeving.

Enige kano-ervaring of een sportieve instelling is gewenst: er worden enkele stuwen gepasseerd waarbij de kano's over land moeten worden verplaatst. Na ongeveer 3 uur arriveren de deelnemers bij kasteel Beverweerd, waarvandaan zij het laatste stukje terugwandelen naar Camping Strostee. Aan deze kanotocht zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, dit kan tot 5 juli bij Mark Luinenburg (mark.luinenburg@gmail.com). Kijk voor alle informatie op: www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten.

Meer berichten