Aannemer aan de slag op de Rottegatsteeg met schop en grondverzetmachine. FOTO: Hanny van Eerden
Aannemer aan de slag op de Rottegatsteeg met schop en grondverzetmachine. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Deel buitengebied op de schop

Wie zijn kaas- en andere inkopen gaat doen in Boerderij De Weistaar in Maarsbergen moet voorlopig een - op zich mooi groen - stuk omrijden via onder meer Oud Meijenhorst om er te komen. Deze omleiding is doorgevoerd voor de afgelopen maand gestarte wegwerkzaamheden aan diverse wegen in het dorp. door Hanny van Eerden

Maarsbergen – Projectleider Bert Koning van de gemeente Utrechtse Heuvelrug laat verkeersproject Maarsbergen Oost, een ontwikkeling op initiatief van Wolfswinkel Reiniging in Maarsbergen, realiseren in samenwerking met de Provincie Utrecht. De werkzaamheden aan en langs een deel van de Rottegatsteeg en de Griftdijk hebben te maken met de ontwikkeling van de Haarbosch, de uitbreiding van de Ambachtsweg, het bestaande bedrijventerrein in Maarsbergen, en het nieuwe woningbouwproject aan de Haarweg. Onder de werkzaamheden vallen ook de aanleg van waterleidingen, elektriciteits- en telefoonkabels door de nutsbedrijven. Voor de ontsluiting van de nieuwbouw in Maarsbergen Oost worden eveneens de kruisingen met de Haarweg en de Woudenbergseweg, ofwel de N226, onderhanden genomen. Het Veenendaalse Henzen Wegenbouw is 24 juni aan de slag gegaan. De uitvoering van de wegwerkzaamheden, die nu in volle gang is, gebeurt fasegewijs en is naar verwachting afgerond rond half november van dit jaar. De wegen, die straks veel vrachtverkeer moeten verwerken, worden niet alleen verbreed, maar ook verbeterd. In de bebouwde kom krijgt de Haarweg een vrachtwagenverbod. Op de kruising met de drukke, provinciale Woudenbergseweg komen verkeerslichten. Dit ter bevordering van de verkeersveiligheid.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is zowel met de Provincie Utrecht als met de vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) overeengekomen dat de voor de werkzaamheden gerooide bomen, waar mogelijk binnen het plangebied en verder elders binnen de gemeente, compensatie krijgen. MMN bekijkt momenteel in hoeverre de verenigingsknotploeg het onderhoud van nieuw in Maarsbergen te planten knotwilgen voor haar rekening kan nemen.

Meer berichten