V.l.n.r. creatieve deelnemers Marretje Leenders, Nel van Weeren, Miranda Veelbehr en Lidwien Hensing. FOTO: Hanny van Eerden
V.l.n.r. creatieve deelnemers Marretje Leenders, Nel van Weeren, Miranda Veelbehr en Lidwien Hensing. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Handwerkcafé blijft 's zomers open

Door Hanny van Eerden

Samen haken, breien en meer…

Daar waar verenigingen een zomerstop houden, blijft het Handwerkcafé Maarn alle vakantieweken geopend. De momenteel 12-koppige club nodigt thuisblijvers uit om aan te haken.

Maarn - Handwerken kun je prima thuis doen, zelfs voor de buis, volgens Miranda Veelbehr. "Samen handwerken is echter gezelliger," zegt zij. "Dat werkt niet alleen inspirerend, maar je leert ook bij, of je biedt anderen hulp. Kantklossen of borduren kan hier ook. Daarnaast hebben we reuze leuke gesprekken over werkelijk van alles. Verbinding is belangrijk. Ook sparen we en passant plastic doppen en deksels. Daarmee dragen we bij aan het werk van St. Geleidenhonden, die de volle zakken hiertoe doorverkoopt aan producenten van fantastische, toekomstbestendige producten, waaronder skateboards." Nel van Weeren, één van de 2 oudste clubleden, is tijdens de gesprekken relaxed bezig met een muts. "Ter afwisseling van truien," zegt zij. "Die brei ik meestal voor kinderen, want ik ben niet dol op grote lappen. Sjaals maak ik wel voor alle leeftijden. Mijn breiwerk gaat naar de armste landen in Europa." Marretje Leenders gaat juist voor omvangrijke werkstukken, zoals droomdekens voor Reinaerde Dagcentrum De Regenboog. Ook zijn er dekens voor het Máxima ziekenhuis Utrecht in de maak. Op de grote handwerktafel liggen ook boeken. Daarmee is poppen- en speelgoedinsecten maken een fluitje van een cent. De bij de grappige insectenfamilies behorende verhalen kunnen menig (klein)kind steeds weer boeien, aldus de clubleden. Hun keuze voor Trompstaete heeft te maken met het kunnen doorgaan tijdens vakantieperioden. "Leden - senior of niet - betalen hiervoor jaarlijks een luttel bedrag aan het Seniorenplatform UH en 50 cent per keer voor koffie, thee en koek," zegt Veelbehr. "Dat startbedrag dekt ook deelname aan andere uitjes. Via een nieuwsbrief kun je kiezen uit etentjes, lezingen, samenzang en het 'hysterische' keezen bordspel. Te leuk om te missen." De club valt alleen uit op 11 juli, vanwege de grote schoonmaak in het Trefpunt.

Iedereen welkom

Het Handwerkcafé Maarn is iedere donderdagmorgen vanaf 10.00 uur open in het Trefpunt in Trompstaete. Iedereen die graag samen wil handwerken, of haken of breien eens onder de knie wil krijgen, is welkom om hier de proef op de som te nemen.

Meer berichten