Deze jongens uit het team van Melvin Steenbeek komen graag een keer extra trainen. Foto Ellis Plokker
Deze jongens uit het team van Melvin Steenbeek komen graag een keer extra trainen. Foto Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Meiden welkom bij voetbalclub

Door Ellis Plokker

Melvin Steenbeek is trainer en coach van een jeugdteam van acht jongens bij voetbalclub DEV in Doorn. De jongens trainen twee keer per week. Op maandag doen ze circuittraining en op woensdag trainen ze met hun eigen team.

Doorn – Steenbeek vertelt dat er op maandag vier teams van negenjarige jongens tegelijk trainen. Er zijn dan vier onderdelen, met op elk onderdeel een trainer. De onderdelen zijn techniek, kaatsen (overspelen) en dribbelen, afwerken (op het doel schieten) en een partijtje. Steenbeek: "Het leuke is dat we nu eigenlijk één afdeling hebben, waarin we van elkaar weten wat we doen, in plaats van vier aparte eilandjes met kinderen. En ieder onderdeel krijgen ze zo van een andere trainer." Voor de kinderen is het afwisselender, ieder kwartier gaan ze iets anders doen.

De afgelopen jaren is er veel jeugd bijgekomen bij DEV. Steenbeek is daar blij mee, maar het betekent ook dat de club veel vrijwilligers nodig heeft om trainingen te geven. Steenbeek: "We hebben nu veel betrokken ouders, die meehelpen bij trainingen, maar we hebben nog meer helpende handen nodig." Bij DEV trainen nog niet veel meisjes. Daar wil de club verandering in brengen, dus werd een paar weken geleden een open trainingsdag voor meiden georganiseerd. Steenbeek: "Daar kwamen zo'n 20 tot 30 meisjes op af, de eerste aanmeldingen komen nu binnen. Ik hoop dat er nog meer meiden bijkomen."

Steenbeek heeft zelf vroeger gevoetbald en is trainer sinds zijn zoontje begon bij de jongste jeugd. Training geven bij DEV is vrijwilligerswerk, maar de trainers volgen wel cursussen, onder andere bij de KNVB. Steenbeek vindt het leuk om de spelers te helpen bij hun ontwikkeling: "De kinderen gaan steeds beter voetballen en worden steeds meer een team. Dat is heel leuk om te zien!"

Voetbal op de Heuvelrug

Voetbalvereniging DEV in Doorn heeft meer dan 300 leden, verdeeld over vier seniorenteams en zo'n 23 jeugdteams. In Driebergen kunnen voetballers trainen en spelen bij FC Driebergen, in Leersum bij voetbalvereniging HDS, in Maarn bij Sportvereniging Maarn – Maarsbergen en in Amerongen is voetbalvereniging DVS actief. www.devdoorn.nl

Meer berichten