Timo van Voorden (rechts) zwom afgelopen weekend 6,5 km tijdens de Cross Continental Swimrace op de Bosporus in Turkije. FOTO: Tim van Voorden
Timo van Voorden (rechts) zwom afgelopen weekend 6,5 km tijdens de Cross Continental Swimrace op de Bosporus in Turkije. FOTO: Tim van Voorden (Foto: Timo van Voorden)

Zwemmen van Azië naar Europa in 2 uur tijd

Door Marcel Bos

Driebergen-Rijsenburg - Driebergenaar Timo van Voorden deed mee aan de Cross Continental Swimrace op de Bosporus in Turkije, het land dat deze internationale zwemwedstrijd organiseerde.

"Dat was wel afzien," zegt Van Voorden, "want bij de laatste 700 meter zat de stroming tegen en moest ik bikkelen, want als je niet binnen 2 uur binnenkomt, lig je eruit."

De internationale zwemwedstrijd telde 2400 deelnemers uit 56 verschillende landen zegt de sportman.

"Voor deze zwemwedstrijd legde de Turkse organisatie alle vrachtverkeer op de Bosporus voor twee uur stil. Behalve de tegenstroming die ik had, ben ik nog gebeten door een paar kwallen. Alles moest op eigen kracht. Zwemflippers waren verboden." De Driebergenaar vertelt dat deelnemers aan de Cross Continental Swimrace hun goede conditie tevoren moesten bewijzen.

"Je moet 800 meter in een kwartier kunnen zwemmen." Volgend jaar doet Maarten van der Weijden ook mee zegt Van Voorden. "Steun deze sportman en maak geld over op de Maarten van der Weijden Foundation."

Beelden van de Cross Continental Swimrace zijn te zien op youtube/samsung/bosporus.

Meer berichten