De Twee Marken blijft open, de 'ontmoeting' in Maarn blijft bestaan

"Dat 'de ontmoeting' in Maarn hoe dan ook mogelijk moet blijven, is altijd het uitgangspunt van het college geweest. Nu het college en de stichting De Twee Marken hierover gezamenlijk een intentieverklaring hebben opgesteld, blijven de deuren van De Twee Marken tot aan de sloop van de gebouwen open. En dat is goed nieuws voor de inwoners van Maarn, zo vlak voor de zomervakantie.", vertelt wethouder Chantal Broekhuis verheugd.

Financiële oplossing

Op 27 juni 2019 stemde de raad in met het raadsvoorstel en amendement 2019-124 'Uitgangspunten gebiedsontwikkeling Breeschotenlaan en Trompplein, inclusief MFA Maarn en woningbouw'. Gezien de slechte financiële situatie van de stichting was het onzeker of de deuren van het dorpshuis open konden blijven. De gemeente zou al borg gaan staan voor een lening van de stichting wat zou resulteren in een schuld voor de stichting. Dankzij het raadsvoorstel is nu een oplossing gevonden waarmee de schuldpositie voor de stichting komt te vervallen en de deuren van het dorpshuis in Maarn open kunnen blijven. De gemeente wordt eigenaar van het vastgoed en de grond, wat wordt ingezet voor de gebiedsontwikkeling en wat noodzakelijk is voor de realisatie van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Maarn.

Voor huurders en gebruikers verandert er voorlopig niets

Wethouder Chantal Broekhuis: "Nu de gemeente eigenaar wordt, is zij ook verantwoordelijk voor groot onderhoud tot aan de daadwerkelijke gebiedsontwikkeling. De stichting blijft de dagelijkse exploitatie van het dorpshuis voeren. Dit betekent dat er voor de huurders en gebruikers voorlopig niets verandert." Het bestuur van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum De Twee Marken is verheugd dat de deuren van het dorpshuis openblijven. Voorzitter Lex Halsema geeft aan: "We zijn blij met deze intentieverklaring. En dat geldt ook voor de steun die de stichting gevoeld heeft vanuit de bewoners van Maarn en Maarsbergen en de gebruikers en huurders van De Twee Marken. Op basis hiervan kunnen we gezamenlijk aan de slag om de nieuwe MFA in Maarn spoedig te realiseren."

Meer berichten