Cursusinformatie verkrijgen en inschrijven kan op de startavond of via de site. Archieffoto: Hanny van Eerden
Cursusinformatie verkrijgen en inschrijven kan op de startavond of via de site. Archieffoto: Hanny van Eerden (Foto: )

Al weer bijna 45 jaar Maarn Wijzer

Door Hanny van Eerden

Programma 2019/2020 van start

Nu de nieuwe Maarn Wijzer gidsen onlangs zijn verspreid, kan iedereen met vragen terecht op de startavond van komende vrijdag en zich desgewenst direct inschrijven. Voor sommige cursussen is er doorgaans een run op een deelnemersplek.

Maarn – De startavond is dan ook welbesteed en een belevenis qua optredens en demonstraties, volgens Truus Waldmann van Maarn Wijzer. "Allereerst zijn we heel gelukkig dat we het komende seizoen nog gebruik kunnen maken van ruimten in Dorpshuis De Twee Marken," zegt zij. "Dorpswethouder Rob Jorg opent de ontmoetingsavond om 19.00 uur. We bieden verder een gratis kindervoorstelling, een piano waarop eenieder zich om beurten kan laten horen en informatie over een scala aan leuke cursussen voor kinderen en volwassenen. Ook verenigingen presenteren zich."

Maarn Wijzer profileert zich met cursussen en workshops op het gebied van onder meer creatie, ontspanning en beweging, koken, talen en literatuur, maar heeft voor het dorp ook excursies, wandelingen en lezingen in petto. "Snel volgeboekt zijn ongetwijfeld weer de Italiaanse en andere culinaire workshops," zegt Waldmann. "Nieuw is onder meer 'Tekenen met zeggingskracht'. Deze cursus omvat 25 interessante lessen, die zijn te volgen voor zowel geoefende tekenaars als beginners. Handig is ook de nieuwe workshop 'Een druk leven en een huis vol spullen', ofwel leren troep opruimen. Daarnaast gaat voor weggebruikers de kosteloze opfriscursus Verkeersregels van start. Naar sommige cursussen is zo veel vraag, dat wij ons best doen om docenten of voorlichters op dat gebied naar Maarn Wijzer te krijgen. Het is altijd weer leuk als dat lukt."

Nieuw is eveneens de lezing 'De Voedingsindustrie'. Daarin laat orthomoleculair voedingsdeskundige Sigrid Kristensen zien dat de voedingsindustrie de consument dagelijks voor 'de gek' houdt met keurmerken, etiketten en ondeugdelijke onderzoeken. Zij wijst haar bezoekers bovendien een gezonde weg door de supermarkt.

Lustrumviering

Maarn Wijzer bestaat in 2020 45 jaar. Dat viert het cursusinstituut op de middag en avond van 27 maart met een feestelijk programma voor jong en ouder. Het jaarlijkse inschrijven voor nieuwe en bestaande cursussen gaat van start op vrijdag 6 september. Meer informatie en het (actuele) cursusaanbod vindt u vanaf 6 september op:

www.maarnwijzer.nl

Meer berichten