Foto:

Persbericht Walk 4 Veterans

Loop mee voor een veteranenhond: Walk 4 Veterans!

Op zaterdag 14 september 2019 organiseert Hulp voor Helden de Walk 4 Veterans vanuit Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. De opbrengst van deze sponsorwandeltocht komt ten goede aan een veteranenhond, ook wel PTSS-hulphond genoemd.

Wandelen: Iedereen kan meedoen

Door de wandelroutes van 5, 10 of 20 kilometer is er voor ieder wat wils. Militaire beleving maakt de wandeltocht ook leuk voor kinderen. Zo zijn er militaire voertuigen en kunnen de kinderen als stoere soldaat worden geschminkt. De 5 km-route is geschikt voor buggy's, rolstoelen en scootmobielen. Na afloop kunnen deelnemers hun dagje uit compleet maken met echte soldatenkost, een blauwe hap.

Trailrun

Sportievelingen kunnen dit jaar voor het eerst meedoen aan de Trailrun van 10 of 20 kilometer. Met 200 hoogtemeters en 90 procent onverharde paden is dit een sportieve uitdaging.

Doe mee en laat je sponsoren

Om een zo hoog mogelijke opbrengst voor een veteranenhond te krijgen, vragen we alle deelnemers om zich te laten sponsoren door familie, vrienden, kennissen of bedrijven. Meer informatie, inschrijven of een deelnemer sponsoren via www.walk4veterans.nl.

Anna Yilmaz ambassadeur Walk 4 Veterans 2019

Anna Yilmaz, Korporaal bij Koninklijke Marine én de allerlekkerste taartenbakker van Nederland, is ambassadeur van de Walk 4 Veterans 2019. Tijdens de Walk 4 Veterans verkoopt ze zelfgebakken gevuld bananenbrood, waarbij de opbrengst ook ten goede komt aan een veteranenhond. Alle deelnemers maken bovendien kans op haar bakboek 'Veel lekkers van Anna'.

Veteranenhond, 24/7 een buddy

Veel Nederlandse veteranen ondervinden blijvende gevolgen van traumatische ervaringen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Een veteranenhond helpt hen op verschillende manieren. Zo herkent de PTSS-hulphond de eerste signalen van een herbeleving of nachtmerrie en maakt zijn baas wakker. Bij een paniekaanval trekt de hond zijn baas weg uit die stressvolle situatie. En een veteranenhond zorgt voor ontspanning en afleiding bij woede of angst. Kortom, veteranenhonden zijn buddy's die er 24/7 zijn en feilloos anticiperen op hun baas. Hierdoor geeft een veteranenhond zowel de veteraan als het thuisfront meer kwaliteit van leven.

Hulp voor Helden

Hulp voor Helden wil het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront bevorderen. Dit doet de organisatie met projecten die hen aandacht, erkenning en steun bieden. Via het Fonds Veteranenhond komt het ingezamelde geld gegarandeerd ten goede aan een veteraan met PTSS.

Meer berichten