Exotentreffen 2018. FOTO: Hans Lebbe
Exotentreffen 2018. FOTO: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Exotentreffen 2019 én opnieuw Concours d'Elégance!

Op zaterdag 7 september 2019 wordt het Internationale Exotentreffen voor de 27ste keer gehouden en start weer vanuit Het Zonnehuis in Doorn, inclusief de nieuwe traditie: het Concours d'Elégance met leuke prijzen!

Doorn - Het Exotentreffen trekt ieder jaar motorrijders met hun bijzondere motorfietsen uit Duitsland, Engeland, België en natuurlijk Nederland. Eerste programmapunt is de static show bij de ontvangst. De bewoners van Het Zonnehuis (de startplek) verheugen zich er alweer op dat de motoren hun parkeerterrein vullen.

Concours d'Elegance

De jury bestaat uit drie personen. Juryvoorzitter - hoe kan het anders - Johan Kole die dit treffen al 27 jaar organiseert, die wordt bijgestaan door twee juryleden bestaande uit een medewerker- en een bewoner van Het Zonnehuis te Doorn. Natuurlijk zijn er mooie prijzen die verdiend kunnen worden. We beoordelen drie categorieën: 1) De mooiste originele exoot. 2) De "schoonste" motor met een knipoog naar onze Belgische vrienden, 3) De mooiste custom build. Deze prijzen worden aangeboden door onder andere de Kartfabrique.

De toerrit

De toerrit van het Exotentreffen 2019 laat weer een nieuw stuk Midden-Nederland in een 'exotische' notendop zien. We rijden dit jaar een rondje Rijn en Heuvelrug. We starten in Doorn en rijden via het agrarische buitengebied naar Wijk bij Duurstede. Hier nemen we de pont naar de Rijswijkse Waard en volgen de Rijndijk in oostelijk richting, om bij De Blauwe Kamer de pont weer naar de noordelijke oever te nemen. Hier wordt het landschap plotseling heel anders en rijden we door de Utrechtse Heuvelrug om in Rhenen te lunchen en dit stadje aan de oever van de Rijn te verkennen. Uiteindelijk belanden we weer in Doorn bij de startlocatie. Van hieruit gaan we naar de barbecue-locatie voor de jaarlijkse en gezellige barbecue!

Doe mee!

Beschik je over een exoot, een bijzondere motor en/of heb je gewoon zin in een onvergetelijk evenement tussen de exoten, klassiekers en bijzondere motorfietsen? Kom dan naar Doorn! Inschrijven hoeft niet, maar het is voor de organisatie wel fijn te weten of je komt. Dit kan via: info@exotentreffen.nl

Kortom, dit wil je niet missen!

Meer berichten