Vakantie op de Heuvelrug. FOTO: Anne Hamers
Vakantie op de Heuvelrug. FOTO: Anne Hamers (Foto: Anne Hamers)

Toerisme groeit op Heuvelrug

Toerisme en recreatie worden steeds belangrijker voor de economie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): in 2018 gaven toeristen in Nederland bijna 90 miljard euro uit.

Utrechtse Heuvelrug - Een inventarisatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei onder vakantieparken en attracties bevestigt dit beeld: ook in de regio Utrecht is toerisme economisch belangrijk, en draagt steeds meer bij aan werkgelegenheid, voorzieningen en leefbaarheid.

Toerisme houdt voorzieningen in stand
"Ook op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei is aanhoudende groei zichtbaar", zegt RBT-directeur Michiel van der Schaaf. "De sector wordt bovendien steeds belangrijker om voorzieningen in stand te houden. Ook bewoners, bedrijven en overheden hebben daar veel baat bij. Omdat de Heuvelrug niet geschikt is voor massatoerisme is het cruciaal om ons komende jaren te richten op bezoekers die passen bij het karakter van onze regio."

Goede toeristische zomer voor de regio
Ook de afgelopen zomer was goed voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei, dat met 2 miljoen overnachtingen goed is voor zo'n 60% van het totale verblijfstoerisme in de provincie Utrecht. Volgens eigenaar Jurjen van Dijk van Vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen (samen met Landal Amerongse Berg één van de twee top 10 vakantieparken in ons land) was de bezettingsgraad hoog en neemt de populariteit van een weekendje weg of een vakantie op de Heuvelrug merkbaar toe onder stedelingen en buitenlandse bezoekers.

evenementen.opdeheuvelrug.nl

Meer berichten