Janine Spieksma schildert graag met acrylverf. "Dat droogt snel zodat je meteen weer verder kan." FOTO: Marcel Bos
Janine Spieksma schildert graag met acrylverf. "Dat droogt snel zodat je meteen weer verder kan." FOTO: Marcel Bos (Foto: )

Schilderen is een moment van rust en bezinning

door Marcel Bos

"Als ik schilder, voel ik me op mijn gemak," vertelt Janine Spieksma. " In Janines woning hangen eigen kunstwerken aan de muren in woonkamer en bijkeuken.

Driebergen-Rijsenburg - Janine: "Ik werk met acrylverf, want dat droogt snel zodat je sneller door kunt werken. Per week schilder ik 1 avond en dan is dat meteen een moment van bezinning, dan kan ik wat mijmeren. Ik maak vooral beeltenissen van dieren."

De creatievelinge schildert graag vogels met lange nekken zoals kraanvogels, zwanen of flamingo's. "Ik creëer ook stillevens. De sfeer die een stilleven oproept vind ik bijzonder om te vangen." Janine tekent al vanaf haar kindertijd, maar zij vertelt later na haar studie ook schilderlessen te hebben gevolgd aan de Open Universiteit.

"Ik houd van sprekende kleuren in mijn schilderijen," zegt de Driebergse die inmiddels tegen de 50 kunstwerken vervaardigde. Ze vertelt dat ze ook werk van andere kunstenaars bekijkt zoals het werk Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. "Het proces van hoe zo'n beroemd werk tot stand komt vind ik intrigerend om in een documentaire te zien," vertelt Janine. https://janinespieksmaschilderijen.wordpress.com.

Meer berichten