Alle vrijwilligers aan het eind van de Speelweek bij elkaar. 'Alles is fantastisch gegaan.' FOTO: Caroline van Veen
Alle vrijwilligers aan het eind van de Speelweek bij elkaar. 'Alles is fantastisch gegaan.' FOTO: Caroline van Veen (Foto: Caroline van Veen)

Dagelijks duizend spelende kinderen

Door Marcel Bos

"Er speelden hier dagelijks bijna 1000 kinderen," vertelt Caroline van Veen die dit jaar voor de 11e keer voorzitter is van de Speelweek. 

Driebergen-Rijsenburg - Caroline is voortdurend aanspreekpunt voor o.a. de vrijwilligers, kinderen, ouders en pers en zij houdt alles in de gaten. "Het kost energie, maar je krijgt er ook energie van," zegt de Driebergse die voldaan terugkijkt op de jaarlijkse speelweek.

Voortdurende check

"We hielden met alles rekening, zowel met het weer als met kinderen met een allergie. Bij de speurtocht door het bos afgelopen woensdag zagen we op buienradar dat er een pittige bui aankwam en zodoende brachten we de kinderen in een grote tent onder."

Kortere speelweek

De voorzitter vertelt dat de speelweek dit jaar eerder is afgesloten. "Ja," zegt Caroline, "vanaf nu wordt alles op vrijdagmiddag al afgebroken en opgeruimd, omdat we dan meer vrijwilligers hebben dan op zaterdag. Het afsluitingsfeest met bbq is wel gewoon op vrijdagavond."

Vele handen helpen

Caroline bestiert de Driebergse Speelweek met 230 vrijwilligers dit jaar, die bestaan uit een groep medewerkers en een groep stagiaires. Stagiaires zijn kinderen die te oud zijn om tijdens de speelweek te spelen, maar wel helpen met de speurtocht, knutselen in de Creatent of meebouwen in Timmerstad.

Overlast wespen

Er is dit jaar sprake van een wespenplaag in Nederland. "Hier is amper wat gebeurd," zegt de Driebergse. "Nauwelijks wespensteken, maar we hielden er ook rekening mee. Limonade en zoetigheden waren uitsluitend in de tent verkrijgbaar en niet buiten.

Een groot feest

Voor de rest was het een groot feest. De kinderdisco bijvoorbeeld voor 8 jarigen was een succes. Leuk om te zien hoe al die kinderen door elkaar staan te dansen en te springen."

Oproep voor 2020

Gelukkig hoeft Caroline niet alles in haar eentje te doen: "ik beschik over 25 coördinatoren die de vrijwilligers aansturen. Het is een ge-oliede machine, maar ik doe bij deze nog een oproep: wij hebben volgend jaar meer vrijwilligers nodig! Meld je alsjeblieft aan op

www.speelweekdriebergen.nl

Meer berichten