Corrie Bos werkt samen met deelnemer Ria in het Doorns Breicafé aan droomdekentjes voor zieke kinderen. Foto en tekst: Ellis Plokker
Corrie Bos werkt samen met deelnemer Ria in het Doorns Breicafé aan droomdekentjes voor zieke kinderen. Foto en tekst: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Droomdekentjes maken in het Breicafé

Door Ellis Plokker

Corrie Bos breit en haakt samen met twee andere dames iedere maandag in het breicafé droomdekentjes voor zieke kinderen. Dit doet ze iedere maandagmiddag van 1400 tot 1600 uur in de Cantina in Doorn, sinds februari van dit jaar. Het garen krijgen de dames van bewoners uit de Heuvelrug. Ze zouden het leuk vinden als meer mensen hen komen versterken.

Doorn – De droomdekentjes die Bos en andere vrijwilligers maken zijn niet zomaar dekentjes. Bos: "Het zijn dekentjes met iets speciaals, zoals een bijzonder patroon of mooie kleuren. Het dekentje mag niet van wol zijn, want het moet gewassen kunnen worden. Maar vooral moet het een dekentje zijn dat een kind een gevoel van veiligheid geeft, een plek waar het zich even terug kan trekken uit de wereld en waar het zich onder kan verschuilen." De dekentjes gaan naar kinderen in een ziekenhuis, tehuis of thuis.

Stichting De Regenboogboom in Soest verspreidt de dekentjes. Sommige dekens gaan naar demente ouderen, zij vinden het ook fijn om een deken te hebben. In Leersum en Maarn zijn ook dames die thuis dekentjes haken en breien. De dames hebben inmiddels zo'n twintig dekentjes af, de Regenboogboom verspreidde vorig jaar meer dan drieduizend dekens. In de bibliotheek in Doorn zijn enkele dekentjes te zien in een vitrine bij de ingang van de Cantina.

Meer berichten