Start Ik fietscampagne provincie Utrecht bij gemeentehuis van Zeist
Start Ik fietscampagne provincie Utrecht bij gemeentehuis van Zeist (Foto: Mel Boas)

'Ik fiets' officieel afgetrapt

Vanaf nu wordt het voor inwoners van de provincie Utrecht nóg makkelijker, en vooral leuker, om de fiets te pakken. Bijvoorbeeld door gratis een e-bike, e-bakfiets of speed pedelec uit te proberen of door punten te sparen met behulp van een speciale fietsapp. Het is allemaal onderdeel van de nieuwe 'Ik fiets' campagne die op sportieve wijze is gelanceerd werd met een fiets-estafette. De campagne wordt de komende twee jaar actief ingezet in de hele provincie Utrecht.

Regio - Gedeputeerde Arne Schaddelee kwam op de speciale Ik fiets aan bij het gemeentehuis van Zeist en overhandigde de opvallende campagnefiets aan wethouder Wouter Catsburg. De speciale estafettefiets staat symbool voor de campagne en zal rouleren tussen de 26 gemeenten in de provincie. Op deze manier wordt de campagne in elke gemeente onder de aandacht gebracht. Tijdens de kick-off overhandigde wethouder Wouter Catsburg bovendien de eerste 'probeer-' e-bike, speed pedelec en e-bakfiets aan enthousiaste deelnemers. 'Mijn doelstelling is om meer mensen te verleiden de (elektrische) fiets te pakken. Daarom vervangen we tegels op fietspaden door asfalt en werken we aan uitstekende fietsverbindingen tussen Zeist, Utrecht en Amersfoort. De 'Ik fiets' campagne juich ik dan ook van harte toe', aldus de wethouder. Het doel van de campagne? Minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker laten fietsen en op de fiets houden.

De provincie Utrecht heeft de ambitie om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011 en te zorgen dat alle belangrijke werklocaties, middelbare scholen en knooppunten veilig, comfortabel en snel per fiets bereikbaar zijn in 2028', vertelt gedeputeerde Arne Schaddelee.

www.ikfiets.nl

Meer berichten